Mainos

Vankeus uhkaa tunnettua gangsteripomoa – syynä epätavalliset lemmikit

Romaniassa viranomaiset ovat takavarikoineet neljä lemmikkileijonaa sekä kaksi karhua tunnetulta gangsteripomolta, kertoo uutistoimisto AP.

Eläimet kuuluivat Ion Balintille, joka tunnetaan myös nimellä Nutzu "Panttilainaaja". Balintin väitetään käyttäneen eläimiä muun muassa kilpailijoidensa ja uhriensa pelotteluun.

Viranomaisten mukaan Balint ja tämän veli Vasile johtavat mafiajärjestöä, joka kontrolloi Bukarestin alamaailmaa.

Veljekset ja 67 muuta epäiltyä pidätettiin joitakin vuosia sitten valtaisan poliisioperaation seurauksena. Balint tuomittiin vuonna 2009 ihmiskaupasta, väkivallasta ja parituksesta 13 vuodeksi vankilaan. Tuomio lyhennettiin myöhemmin kuuteen vuoteen, loppujen lopuksi mies vapautui vuodessa.

Nyt miestä uhkaa vuoden vankeustuomio takavarikoiduista lemmikeistään sekä mittavat sakot. Viranomaisten mukaan Balint on pitänyt eläimiä laittomasti hallussaan 10 vuotta. Pedoista ole mitään papereita.

Lähistön asukkaat kuvailivat Balintia mukavaksi naapuriksi ja eläintenystäväksi. Naapureiden mukaan Balintin leijonista ei aiheutunut harmia.

– Kuulimme ne kyllä joka päivä, mutta vain silloin kuin niillä oli nälkä tai naaras oli kiimassa, 36-vuotias Gabriela Ionescu kuvailee.

– Ne eivät häiritse meitä ollenkaan.

Viranomaisten mukaan Balintilta takavarikoidut leijonat ja karhut olivat hyvin hoidettuja. Eläimet majoitetaan tilapäisesti eläintarhaan, jonka jälkeen ne luovutetaan mahdollisesti Etelä-Afrikkaan.

Viranomaiset arvioivat Balintin pitäneen leijonia statussymbolinaan. Sitä, oliko eläimiä käytetty uhkailuun, viranomaiset eivät ryhtyneet arvailemaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.