Mainos

Vankeja epäiltiin toverinsa pahoinpitelystä, ei esitutkintaa

Neljä vankia pahoinpiteli venäläistaustaista vankia viime tammikuussa. Hakkaaminen lopetettiin uhrin mukaan vasta kun hänen päästään vuoti runsaasti verta.

Venäläistaustaisen vangin pahoinpitelyjuttu päätyy uudestaan poliisille. Asiasta on päättänyt apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske.

Varsinais-Suomen kihlakunnansyyttäjä oli päättänyt aiemmin tutkinnanjohtajan esityksestä, että esitutkintaa ei tehdä. Syyttäjä perusteli ratkaisuaan epäillyn rikoksen vähäisyydellä ja sillä, että teosta seuraisi korkeintaan sakkorangaistus.

Epäilty pahoinpitely tapahtui Turun vankilassa tammikuussa. Venäläisvangin kuulustelukertomuksen mukaan hän oli ensin saunassa yhdessä viiden muun vangin kanssa ja meni sitten suihkuun. Tällöin saunasta tuli kolme vankia, jotka alkoivat lyödä häntä nyrkillä kasvoihin. Myös neljäs vanki osallistui pahoinpitelyyn. Hakkaaminen loppui uhrin mukaan vasta kun hänen päästään alkoi vuotaa runsaasti verta.

Vangin haavoja hoidettiin vankilan sairasosastolla. Uhri tunnisti pahoinpitelijänsä tunnistusrivistä ja ilmoitti vaativansa tekijöille rangaistusta.

Vankilan johtaja teki asiasta poliisille ilmoituksen ja tutkintapyynnön. Uhri vapautui sittemmin vankilasta, ja hänet passitettiin pois maasta.

Kalskeen mukaan jutussa ei esitetty sellaista perustetta, jolla syyttäjä olisi voinut lopettaa esitutkinnan. Apulaisvaltakunnansyyttäjä tähdentää, että epäilty pahoinpitely tapahtui vankilassa, missä vangilla pitäisi olla oikeus suorittaa rangaistuksensa turvallisesti. Vangilla on rajalliset mahdollisuudet huolehtia koskemattomuudestaan ja valita seuransa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.