Mainos

Vankeinhoidon täysremontti alkaa huomenna

Lainvalmistelijoiden päämäärä on rikosten uusinnan vähentäminen ja vapautuvan vangin entistä parempi sopeuttaminen normaalielämään.

Vankeinhoidon täysremontti alkaa huomenna, lokakuun alussa. Tuolloin voimaan astuu vankeinhoidon kokonaisuudistus, joka sisältää 22 lakia.

Oikeusministeriössä vankeuspakettia on sorvattu vuosikausia, mutta sen vastaanotto esimerkiksi vankiloiden henkilökunnan keskuudessa on ollut jäätävä.

Lainvalmistelijoiden tärkeä päämäärä on rikosten uusinnan vähentäminen ja vapautuvan vangin entistä parempi sopeuttaminen normaalielämään. Oikeusministeriön mukaan vankeinhoidon uudistus tarjoaa helpotusta täyteen ahdetuille vankiloille.

Uuden vankeuslain tärkeimpänä uudistuksena on pidetty rangaistusajan suunnitelmien tekemistä. Ne saadaan tehtyä, mutta mikään muu ei vielä toteudu, jos vankeinhoitoala ei saa lisäresursseja.

Oikeusministeriön tavoitteena on, että vankiluku alenisi muutaman vuoden kuluttua 3300-3400:aan. Ministeriössä on arvioitu, että vangit vähentyvät melko nopeasti sadalla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.