Mainos

Vanjoen näytöt eivät riittäneet Nokian johtoon

Anssi Vanjoki oli syyskesällä 2010 yksi vahvimmista Olli-Pekka Kallasvuon seuraajaehdokkaista Nokian johtoon, käy ilmi Jorma Ollilan tänään ilmestyneestä Mahdoton menestys -kirjasta.

Vanjoki oli käytännössä viimeinen vaihtoehto Stephen Elopille sen jälkeen kun Jorma Ollilan yhdysvaltalainen suosikkiehdokas oli kieltäytynyt Nokia-pestistä.

– Vanjoen vetämän liiketoiminnan näytöt eivät nyt tuntuneet riittäviltä, kirjoittaa silloin Nokian hallitusta ja uuden toimitusjohtajan valintaprosessia vetänyt Jorma Ollila kirjassaan.

– Hän oli johtanut Nokiassa juuri sitä yksikköä, jonka olisi pitänyt kehittää vastaus iPhonelle. Hän oli vastannut uudesta MeeGo-projektista, johon oli palkattu lähes 2000 ihmistä. Kuitenkin Google toteutti Android-ohjelmistonsa 400-500 työntekijällä. MeeGo-projekti ei puolestaan tuottanut toivottujatuloksia, jatkaa Ollila.

Jorma Ollila sanoo, että Vanjoelta pyydettiin näkemystä siitä, mihin suuntaan Nokiaa olisi pitänyt kehittää hänen toimitusjohtajakaudellaan.

– Sekään ei nostanut Vanjokea ykkösehdokkaaksi, muistelee Jorma Ollila.

Myös Niklas Savanderia haastateltiin toimitusjohtajavalintaprosessin aikana, mutta hän karsiutui toimitusjohtajaehdokkaiden joukosta jo aiemmin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.