Vanjoen näytöt eivät riittäneet Nokian johtoon

Anssi Vanjoki oli syyskesällä 2010 yksi vahvimmista Olli-Pekka Kallasvuon seuraajaehdokkaista Nokian johtoon, käy ilmi Jorma Ollilan tänään ilmestyneestä Mahdoton menestys -kirjasta.

Vanjoki oli käytännössä viimeinen vaihtoehto Stephen Elopille sen jälkeen kun Jorma Ollilan yhdysvaltalainen suosikkiehdokas oli kieltäytynyt Nokia-pestistä.

– Vanjoen vetämän liiketoiminnan näytöt eivät nyt tuntuneet riittäviltä, kirjoittaa silloin Nokian hallitusta ja uuden toimitusjohtajan valintaprosessia vetänyt Jorma Ollila kirjassaan.

– Hän oli johtanut Nokiassa juuri sitä yksikköä, jonka olisi pitänyt kehittää vastaus iPhonelle. Hän oli vastannut uudesta MeeGo-projektista, johon oli palkattu lähes 2000 ihmistä. Kuitenkin Google toteutti Android-ohjelmistonsa 400-500 työntekijällä. MeeGo-projekti ei puolestaan tuottanut toivottujatuloksia, jatkaa Ollila.

Jorma Ollila sanoo, että Vanjoelta pyydettiin näkemystä siitä, mihin suuntaan Nokiaa olisi pitänyt kehittää hänen toimitusjohtajakaudellaan.

– Sekään ei nostanut Vanjokea ykkösehdokkaaksi, muistelee Jorma Ollila.

Myös Niklas Savanderia haastateltiin toimitusjohtajavalintaprosessin aikana, mutta hän karsiutui toimitusjohtajaehdokkaiden joukosta jo aiemmin.

Lue myös:

    Uusimmat