Mainos

Vanhustyön johtaja kiistää räikeimmät epäkohdat

Väitteet vanhustenhoidon rappiosta ovat liioiteltuja, katsoo ympärivuorokautisesta hoidosta vastaava johtaja Kristiina Hellsten Turun sosiaali- ja terveystoimesta.

- Sitomisesta, vaippa-asioista tai nälissään pitämisestä syyttäminen on aika kärjistettyä.

Hellstenin mukaan Turussakaan ei voida "sataprosenttisesti" sulkea pois tuoreissa selvityksissä mainittuja ongelmia. Kuitenkin epäkohtia on hänen mukaansa liioiteltu rajusti.

Vanhusten omaiset olisivat varmasti ottaneet yhteyttä, jos väitettyjä ongelmia esiintyisi, Hellsten sanoo. Hänen vastuullaan on muun muassa viisi vanhainkotia ja palveluasumista, yhteensä 1364 vanhusta.

Esimerkiksi selvitysten mainitsema vanhuksen sänkyyn sitominen on Hellstenin mukaan todella harvinaista. Näin menetellään vain, jos esimerkiksi vanhus on sekava ja hänen turvallisuutensa olisi muuten vaarassa.

- Meillä on nyt enemmän henkilökuntaa vanhainkodeissa kuin koskaan aikaisemmin, Hellsten korostaa, vaikka myöntää myös Turussa olevan edelleen pulaa henkilökunnasta.

Katso Marja Juonalan juttu, peruspalveluministeri Paula Risikon kommentti ja arkkiatri Risto Pelkosen haastattelu (Kymmenen uutiset 8.9.2009)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.