Mainos

Vanhustenviikko alkoi

Etelä-Suomen läänin maaherra Tuula Linnainmaa vaatii, että suomalaisen hyvinvointivaltion on omatoimisesti jätettävä kansantalouden kasvukakusta siivu myös eläkeläisille. Linnainmaa muistutti Vanhustenpäivän valtakunnallisessa pääjuhlassa tänään Helsingissä, että monissa kulttuureissa "yhteiskunnan kahvikakkupöytään" käyvät ensimmäisinä nimenomaan vanhukset. -Suomen kansantalous elää tällä hetkellä jo seitsemättä peräkkäistä lihavaa vuotta. Niiden kasvukakkua jaetaan jälleen pian tupopöydissä. Niiden pöytien ympärillä eläkeläisjärjestöillä ei ole tuoleja, hän moitti.

Linnainmaa pohti yhteiskuntamme kolmea sukupolvea; sotiemme taistelijoita, sodan jälkeisiä rakentajia ja uutta kansainvälistymisen ajan polvea. -Suomalaisella hyvinvointiyhteiskunnalla täytyy olla varaa pitää huolta taistelijoistaan ja rakentajistaan turvaamalla heille ihmisarvoinen, rikas elämä heidän ikääntyviin vuosiinsa, hän muistutti. Vanhustenpäivän yhteydessä alkoi tänään Vanhustenviikko. Ensi sunnuntaina päättyvän viikon teemana on Ikääntyvä yhteiskunta - kaikenikäisten yhteiskunta.

Tiimeistä iloa

Sosiaalineuvos Sulo Aho kannustaa ikäihmisiä perustamaan erilaisia tiimejä - esimerkiksi sellaisia porukoita, jotka syntyvät saman harrasteen piirissä tutustuneista tai tai samassa työpaikassa palvelleista ihmisistä. -Ikäihmisetkin voivat olla erilaisia ja eri asioista kiinnostuneita, mutta eihän se ole mikään ongelma. Ei perustetakaan vanhusten klubia, sellaista, jonka yhteinen nimittäjä on ainoastaan kalenteri-ikä, Aho neuvoo. -80-vuotiaiden sielut voivat olla ihan eri ikäisiä. Pitää siis luoda klubeja, joilla on muitakin yhteisiä nimiä. Esimerkkejä: "Urheiluhullut Toverit", "Filosofien Kerho", "Politiikan Puhujat", "Sairauskertomusten Dokumentoijat", "Käsillä Näpertelijöiden Seura", "Sauvakävelijät" tai - miksei - "Seksistä kiinnostuneet", "Moralistit" , hän luetteli.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.