Mainos

Vanhustenhoito ja terveydenhoito puhuttivat vaalistarteissa

Oppositiopuolueet vasemmistoliitto ja kristillisdemokraatit aloittivat kunnallisvaalikampanjansa ja syyttivät hallitusta riittämättömästä perusturvasta ja terveydenhuollon rapistumisesta.

Kokoomus sen sijaan haluaa tukea ikäihmisten kotona-asumista. Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen patisteli kuntia käyttämään kotisairaanhoidon palveluseteliä.

Kokoomus esitteli vaaliteemojaan Linnanmäen huvipuistossa hauskanpitotalkoissa.

- Haluamme lisätä kotihoitoa ikäihmisten palveluissa. Porvarihallituis tai sinivihreä hallitus on saanut meidän iänikuisen tavoitteemme toteutettua kotisairaanhoidon palvelusetelistä. Me kannustamme valtuutettujamme ottamaan sen käyttöön eri puolilla Suomea, samoin omaishoidon jaksamisen kysymykset ovat keskeisiä, Katainen linjasi Linannmäellä.

Keskellä Helsinkiä vaaliavauksensa tehnyt vasemmistoliitto toivoo syksyn kunnallisvaaleista protestia maan hallituksessa istuville puolueille. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Martti Korhonen suomi povarihallitusta puolueensa vaalistartissa kovin sanoin.

- Tämä on uskomaton tilanne suomalaisessa yhteiskunnassa. Sukupolvi, joka on tämän maan rakentanut, niin kyllä heistä pitää huolehtia ja pitää huolta - heille pitää antaa inhimillinen vanhuus. Ei se ole kenenkään muun syy kuin hallituksen, ettei resursseja kunnilla ole, ja kun resussit eivät ole kunnossa niin ei ole käsiä jotka antavat sitä ruokaa, Korhonen pauhasi.

Terveyspuolueeksi julistautuva kristillisdemokraatit avasi kampanjansa eduskunnassa pidetyssä ehdokasseminaarissa.Puolue vaatii valtiolta kunnille 400 miljoonaa euroa lisää rahaa terveyspalveluiden turvaamiseksi.

- Tällä hetkellä mielestäni suurin epäkohta on ennen muuta se, että terveyskeskukset alkavat olla lähes selvitystilassa paikoitelleen, ellei korjausta saada, linjasi kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen.

Puolue haluaa myös hoitojen tason turvaavan vanhustenhoitolain.

Puolueet etsivät yhä ehdokkaita listoillensa

Puolueet etsivät vielä kuumeisesti myös lisää ehdokkaita lokakuun lopun kunnallisvaaleihin.

Puolueilla on nyt kymmenen päivää täyttää ehdokaslistansa.

Kristillisdemokraateilla puuttuu vielä 2000 ehdokkaan tavoitteesta useita satoja ehdokkaita.

Vasemmistoliiton viiden tuhannen ehdokkaan tavoitteesta ollaan vielä runsaasti jäljessä.

Kokoomuksella on kasassa yli 6000 ehdokasta, mutta karusellin pitää pyöriä kovilla kierroksilla, jotta tavoite - 8000 ehdokasta - täyttyisi. Kokoomus haluaisi nousta myös maan suurimmaksi kuntapuolueeksi.

- Ehdokkaita tulee erittäin hyvään tahtiin, se on se kaikkein suurin mahdollisuus, kokoomuksen Jyrki Katainen linjasi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.