Mainos

Vanhustenhoitajat haluavat vaikuttaa entistä enemmän työhönsä

Hoitajat kokevat kiireen kaventavan mahdollisuuksia toimia ammatin vaatimien hyvien periaatteiden mukaan.

Laitoksissa työskentelevät vanhustenhoitajat haluaisivat enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa työhönsä. Stakesin tuoreessa kyselyssä hoitajat sanovat myös, etteivät he saa riittävästi esimiehensä tukea.

Stakesin tutkimusprofessorin Marja-Leena Perälän mielestä terveydenhuollon hierarkista johtamistapaa olisikin uudistettava ja työntekijät otettava mukaan kehittämään hoitotyötä laitoksissa.

Johtamisella on Perälän mukaan myös tärkeä merkitys työilmapiiriin.

Henkilöstön riittävyyttä korostetaan

Tutkimuksessa työntekijät arvioivat, että henkilöstön riittävyys on hoidon laadun pääedellytys. Toisaalta koetaan, että myös johtamiskulttuurilla on vahva yhteys hoidon laatuun.

Työntekijät, jotka arvioivat työyksiköidensä henkilöstömäärän ja työnjohdon tuen riittämättömäksi, arvioivat myös oman osaamisensa ja hoidon laadun huonoksi.

Tutkimusprofesori Marja-Leena Perälän mukaan työntekijät kokevat myös, ettei heillä ole mahdollisuutta toimia aina ammattinsa vaatimien hyvien periaatteiden mukaan. Tähän taas johtaa resurssipulan aiheuttama kiire.

Stakesin kyselyssä työtään ja työpaikkaansa arvioi yli tuhat vanhustenhoitajaa terveyskeskusten pitkäaikaisosastoilta, palvelutaloista sekä vanhainkodeista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.