Mainos

Vanhusten virtuaalihoito kasvussa

Vanhusten virtuaalinen kotihoito laajenee Suomessa nopeasti. Virtuaalinen kotihoito on otettu käyttöön Suomessa jo 25 kunnassa.

Kuvapuhelimen avulla suoritettava kodinhoitotyö on nostattanut myös paljon kritiikkiä, sillä sen pelätään syrjäyttävän perinteisen kotihoidon. Virtuaalihoidoksi nimetty hoitomuoto ei ammattilaistenkaan mielestä sovi kaikille.

- Silloin virtuaalihoito on hyödyllinen, jos asiakas asuu kaukana. Silloin kilometrit jäävät pois, ja se on ehkä se suurin hyöty mitä tästä saataisiin, pohtii kotipalvelun ohjaaja Leena Sundman Haapavedeltä.

Kuvapuhelimella haetaan lisää tehoa hoitotyöhön, sillä kodinhoitajien työajasta suurin osa menee matkoihin etenkin haja-asutusalueilla. Kuvapuhelin suo myös läheisille mahdollisuuden yhteydenpitoon. Tämä on viisi vuotta sitten vammautuneen Sakari Hämäläisen mielestä laitteen paras ominaisuus.

Virtuaalisesta kotihoidosta väännetään paraikaa kättä monessa kunnassa. Yleisimmin sen pelätään vähentävän oikeaa kotihoitoa. Silti hoitomuoto saanee meilläkin yhä suuremman jalansijan lähivuosina.

(MTV3)

Katso Outi Airolan juttu:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.