Mainos

Vanhusten palvelutalossa palo Saarijärvellä

Vanhusten palvelutalon tulipalosta selvittiin melko vähin vahingoin tänään illan suussa Saarijärvellä. Kaikki kuusi asukasta ehdittiin toimittaa ulos rakennuksesta, sillä paikalla oli vielä henkilökuntaa.

Televisiosta alkanut tulipalo aiheutti palovahinkoja yhteen pienryhmätalon kuudesta huoneistosta. Muut huoneistot kärsivät hieman savusta.

Saarijärven palokunta sai ilmoituksen puoli kuuden jälkeen ja palopäällikkö Pertti Hännisen mukaan yksikerroksinen lautaverhoiltu rakennus oli ilmiliekeissä palomiesten saapuessa paikalle. Palaneen huoneiston asukas pääsi ulos omin avuin, mutta ehti saada jonkin verran häkää.

Palvelutalossa paikalla ollut henkilökunta sai autetuksi asukkaat turvaan ja Saarijärven pelastuslaitoksen sammutusyksiköt sammuttivat palon alle tunnissa. -Onneksi ajankohta oli sellainen, että henkilökuntaa oli vielä paikalla. Yöaikaan tilanne olisi ollut aivan toinen. Nyt meillä oli myös riittävästi pelastusyksiköitä paikalla. Varalla oli Kannonkosken pelastuslaitoksen säiliöauto, jota ei kuitenkaan tarvittu. Karstulasta matkalla ollut säiliöautokin käännytettiin tien päältä takaisin, Hänninen kertoo.

Palvelutalojen turvallisuus puhuttaa


Vanhustentaloissa viime aikoina tapahtuneet palot ovat synnyttäneet laajan keskustelun näiden rakennusten paloturvallisuudesta.

Maaningan palotuhoja

Koko Suomi koki järkytyksenä joulukuisen Maaningan vanhustentalo Viljamin palon, jossa menehtyi kuusi ihmistä. Myös kuluvan vuoden puolella on tapahtunut hengen vieneitä vanhustentalojen paloja. Hyvinkäällä menehtyi 91-vuotias nainen tammikuun puolessa välissä ja Ilomantissa sai surmansa kohta sen jälkeen 53-vuotias mies.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.