Mainos

Vanhusten kaksoisitsemurhat kauhistuttavat Ranskassa

Yli 80-vuotias mies ampui vaimonsa eilen lähellä Pariisia sijaitsevassa sairaalassa, minkä jälkeen hän käänsi aseensa itseensä. Vaimolla oli todettu parantumaton syöpä, johon hän sai kipuja lievittävää hoitoa.

Ensimmäisten tietojen mukaan mies olisi ampunut vaimonsa tämän nukkuessa. Sairaalan henkilökunta kuuli laukaukset sunnnuntaina ennen puoltapäivää, minkä jälkeen he löysivät pariskunnan ruumiit vaimon huoneesta.

Vuosikausia naimisissa ollut pari ei jättänyt jälkeensä jäähyväiskirjettä, mutta teon uskotaan olleen tarkasti suunniteltu. Vain noin kaksi viikkoa aiemmin pariskunta oli yrittänyt kaksoisitsemurhaa lääkkeiden yliannostuksella, minkä jälkeen molemmat oli tuotu sairaalaan. Mies oli tuolloin päässyt kotiin jo parin sairaalapäivän kuluttua, kun taas vaimo oli joutunut jäämään hoitoon.

Edellinen viikko sitten

Edellisestä  vastaavasta tapauksesta Ranskassa on kulunut vasta noin viikko. Metzin kaupungissa yli 80-vuotias mies ampui ensin alzheimeria sairastaneen vaimonsa, minkä jälkeen itsensä. Ruumiit löysi silloin kotikäynnille tullut lääkäri.

 

Nämä järkyttävät tapaukset ovat myös palauttaneet mieleen vuoden takaisen Lutetian rakastavaisten-nimellä kulkevan tapahtuman, jossa 86-vuotiaat Bernard ja Georgette löytyivät kuolleina pariisilaisesta hienostohotellista. Älykkääksi kuvailtu pariisilaispariskunta oli ollut erottamaton jo yli 60 vuotta, aina opiskeluajoista saakka,

Käsi kädessä, muovipussit päässä makaava pariskunta löytyi aamulla kun huonepalvelu tuli toimittavaan aamiaista. Bernard oli kirjoittanut jäähyväiskirjeen ystäville, jossa hän kertoi  ettei voinut kuvitella elävänsä ilman vaimoaan. Le Monde-lehden mukaan Georgettellä oli todettu parantumaton sairaus ja hän oli menettämässä näkönsä.

Jo Lutetian rakastavaisten tapaus aloitti Ranskassa keskustelun oikeudesta kuolla arvokkaasti ja hallitus on luvannut ottaa aiheen käsittelyyn. Armomurha on Ranskassa kielletty.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.