Mainos

Vanhusten huonolle kohtelulle halutaan piste - Valvira suunnittelee yllätysiskuja

Valvira suunnittelee koko maan kattavia samanaikaisia yllätysiskuja sosiaalihuollon riskikohteisiin. Syynä ovat epäkohdat, joita on noussut esille esimerkiksi lastensuojelussa ja vanhustenhuollossa.

Esimerkiksi Karkkilan ja Vihdin perusterveydenhuollon ja sosiaalitoimen kuntayhtymä peruskuntaturvayhtymä Karviainen osti vuonna 2011 kilpailutuksen tuloksena Nummi-Pusulassa sijaitsevalta yksityiseltä hoivakoti Yläsepältä asumispalveluita vanhuksille. Hoivakodin entiset työntekijät tekivät aluehallintovirastolle kantelun vuonna 2012. Hoivakoti on lopettanut nyt toimintansa. Tapauksesta on kertonut 45 minuuttia -ohjelma.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston viime vuoden ratkaisuista kanteluista peräti neljännes tuli peruskuntayhtymä Karviaisen alueelta eli Vihdistä, Karkkilasta ja Nummi-Pusulasta. Yksistään Vihdin kuntalaiset tekivät 17 prosenttia ratkaistuista kanteluista. Helsingistä aluehallintovirastoon tulleita kanteluita oli vain 14 prosenttia.

Peruskuntaturvayhtymä Karviaisen johtaja Riitta-Liisa Reiterä ei tiedä, miksi kanteluita tuli niin paljon.

Kanteluita monta kertaa enemmän kuin muissa alueen kunnissa

Asiakastilastojen valossa peruskuntayhtymä Karviaisen alueelta tehdyt kantelut ovat jo pitkään olleet moninkertaiset verrattuna ympäristökuntiin kuten Hyvinkäähän, Lohjaan tai Siuntioon.

Muiden kuntien kantelumäärät ovat tuhatta asukasta kohden 0,4 -3, kun Karviaisen alueelta kanteluita tulee 4,5 - 6,5 tuhatta asukasta kohden.

Katso Raija Kantomaan juttu (Seitsemän uutiset 22.3.2013)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.