Mainos

Vanhusten huijareita liikkeellä

Vanhuksia on viime aikona huijattu erityisesti Etelä-Suomessa. Rahahuijaukset tapahtuvat useimmiten kotona.

Huijarit ovat ahdistaneet vanhuksia viime aikoina monin eri tavoin. Ikäihmisiltä on viety rahaa ja tavaraa tai heille on myyty arvotonta tavaraa tolkuttomalla hinnalla. Uusimpia tapauksia on tullut ilmi runsaasti Itä-Uudeltamaalta.

Muun muassa rahanvaihtopyynnön varjolla yksinäiseltä vanhukselta on huijattu reilu summa rahaa. Huijari oli esittäytynyt tässä tapauksessa vanhustyön ohjaajaksi. Pukkilassa on käyty myös vanhusten lukitsemattomissa asunnoissa. Luvattomat vierailijat olivat kiertäneet yöllä keskustassa olevassa vanhustentalossa ovelta ovelle. Kahden asunnon ovi oli ollut lukitsematta. Toisesta asunnosta luvaton vierailija joutui pakenemaan asukkaan herättyä. Toisesta asunnosta sen sijaan vierailijan mukana katosi muun muassa käsilaukku rahoineen.

Vanhusten asunnoissa vierailleiden kauppiaiden kerrotaan myyneen ikääntyneille asukkaille esimerkiksi Etelä-Karjalassa paperisia käsipyyhkeitä. Vanhuksilta olivat kaupanteossa menneet markkojen ja eurojen arvot sekaisin ja näin petollista kauppaa tehneet olivat keränneet myyntikierroksellaan kelpo potin.

Huijaustapauksia ja varkauksia on kirjattu vuoden alun mittaan erityisesti eteläisen Suomen alueella. Kuitenkin rötöksiä tiedetään tapahtuneen kautta maan.

Tapausten tutkimuksia haittaavat vanhusten epämääräiset muistikuvat oudoista vierailijoista, tuntomerkkejä ei hevin saada. Lisäksi vanhukset ovat haluttomia kertomaan kokemuksistaan. Poliisi kehottaakin vanhuksia pitämään ovensa visusti lukossa. Epämääräisiä liikkujia ei ylipäätään pidä päästää sisälle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.