Mainos

Vanhuspalvelulakiesitys suuri pettymys liitolle

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Super pettyi vanhuspalvelulakia valmistelleen työryhmän esitykseen.

Liitto on vaatinut, että vanhusten laitoshoidon henkilökunnan vähimmäismäärä määrättäisiin lailla. Työryhmän esityksessä tätä ei kuitenkaan ole. Sen sijaan ryhmä esitti, että henkilöstön määrästä voidaan myöhemmin säätää asetuksella.

Superin mielestä esityksestä puuttuu keskeisin asia eli sitovat määräykset koulutetun hoitohenkilöstön määrästä.

– Nämä ovat tällä hetkellä jo päällekaatuvia ongelmia. Ne, jotka tarvitsevat tällä hetkellä hoivaa ja hoitoa, niin tästä laista ei minun näkemykseni mukaan ole heille apua, Superin puheenjohtaja Juhani Palomäki sanoi MTV3 Uutisille.

Palomäen mukaan sillä, että henkilökunnan vähimmäismäärä olisi määrätty lailla, olisi turvattu riittävä henkilöstömäärä vanhusten laitoshoidossa. Hän ei usko, että henkilöstöä on riittävästi hoitamaan ikäihmisiä.

– Esitys vanhuspalvelulaiksi ei turvaa vanhusten hyvää hoitoa. Laitoksissa on yhä huonokuntoisempia, kun ihmiset pannaan niin nopeasti kotihoitoon, Palomäki sanoi.

Ohjausryhmä luovutti tänään ehdotuksensa peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonille (sd), joka on aiemmin vaatinut lakiin kirjausta hoitajien vähimmäismäärästä ympärivuorokautisessa hoidossa. Lakiehdotuksen tavoitteena on, että ikääntyneen toimintakyky säilyisi ja hän voisi asua kotonaan.

Lähihoitajat haluavat henkilöstöminimin

Superin puheenjohtajajan Juhani Palomäen mielestä vanhustenhoidon suurin ongelma on liian pieni koulutetun henkilökunnan määrä. Super haluaa sitovat määräykset hoitohenkilökunnan määrästä sekä laitos- että kotihoitoon. Muutoin uhkana on, että vanhusten asema ja vanhustenhoidon tila heikkenevät entisestään.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.