Mainos

Vanhusmyrkytysjuttu: Kaksi ruumista kaivettu haudoista

MTV3:n uutisten tietojen mukaan kahden vanhuksen ruumiit on kaivettu haudoista oikeuslääketieteellisiä tutkimuksia varten. Molemmat vanhukset olivat kuolleet vuoden sisällä. Helsingin rikospoliisi selvittää nyt 58-vuotiaan perushoitajan osuutta potilaidensa outoihin kuolemiin.

Hoitaja vangittiin maaliskuussa epäiltynä murhan yrityksestä. Poliisi sai Marian sairaalasta tiedon, kun yli 80-vuotiaan vanhus oli toimitettu sairaalaan hengenvaarallisessa tilassa. Tutkimuksissa selvisi, että hänen elimistöstään löytyi huomattava määrä sellaista lääkitystä, jota hänellä ei pitänyt olla. Vanhus toipui myrkytyksestä.

Poliisi ryhtyi selvittämään hoitajan taustoja. Suurimmat epäilyt kohdistuvat kahteen melko tuoreeseen kuoleman tapauksen. Viime helmikuussa kuoli yksi hoitajan potilaista ja toinen poliisia kiinnostava vanhuskuolema ajoittuu vuoden sisälle.

Näissä tapauksissa vanhusten ruumiit on kaivettu haudoista ja toimitetty oikeuslääketieteelliselle laitokselle tutkimuksia varten. Tuloksia tutkimuksista ei ole vielä saatu. Poliisi haluaa tietää minkälaista lääkitystä kuolleille vanhuksille on annettu ja mitä jäämiä ruumiista nyt löytyy.

Poliisi selvittää myös ainakin noin kymmentä muuta 58-vuotiaan hoitajan vanhuspotilaan kuolemaa aiemmilta vuosilta. Tutkimusten pääpaino kohdistuu kuitenkin tuoreimpiin kuolemiin.

Lisää myrkytysjutusta:

Katso Jarkko Sipilän raportti (Seitsemän uutiset 21.4.2009)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.