Mainos

Vanhus virui päiviä avuttomana - oikeusasiamieheltä moitteet

Oikeusasiamies on antanut huomatuksen vanhuksen hoidon laiminlyömisestä Jyväskylän kaupungille ja kotihoitoa tuottaneelle yritykselle.

Kyseessä on tapaus, jossa Harmonia oy:n kotisairaanhoidossa ollut vanhus unohtui päiviksi avuttomaan tilaan maaliskuussa 2011.

Vanhus oli leikkauksen jälkeen siirtynyt Jyväskylässä sairaalasta kotihoitoon. Jo seuraavana päivänä lähihoitaja oli todennut, ettei hän selviydy kotonaan, ja hänen paluustaan sairaalaan oli sovittu.

Tästä alkoi tapahtumien ketju, jossa lähihoitajat vaihtuivat eikä tieto kulkenut. Neljä päivää kotiutumisen jälkeen viides lähihoitaja ja sairaanhoitaja löysivät vanhuksen kotoaan makaamasta lattialla. Vanhus oli pari päivää aikaisemmin lähettänyt turvapuhelimestaan hälytyksen, mutta siihen ei ollut reagoitu.

Paikalle pyydettiin ambulanssia, mutta vanhus toimitettiin kuitenkin terveyskeskuksen päivystykseen invataksilla ilman saattajaa.

Sairaalaan lopulta toimitetun vanhuksen todettiin kuivuneen ja saaneen lihasvaurioita lattialla makaamisesta.

Oikeusasiamies huomautti Jyväskylän kaupunkia huonosta organisoinnista, sekä ohjeisti Harmonia-kotipalvelua laatimaan uudet ohjeet, ettei vastaavaa enää tapahdu. Myös Kyllön sairaala sai moitteet tiedonkulun puutteista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.