Mainos

Vanhus ryöstettiin törkeästi Helsingin Taka-Töölössä

Vanhus ryöstettiin lauantaina kotonaan Helsingin Taka-Töölössä. Hän sai sairaalahoitoa vaatineita vammoja mutta pääsi päivystyspoliklinikalta kotihoitoon.

Rikos tapahtui noin kello 18, kun 80-vuotias nainen oli tulossa kotiinsa Mannerheimintie 33:ssa sijaitsevaan asuntoonsa. Nainen päästi porraskäytävään talon edessä seisoskelleen, tuntemattoman miehen ja nousi yksin hissillä omaan kerrokseensa.

Kun nainen oli jo sulkemassa ovea, hänen porraskäytävään päästämänsä mies riuhtaisi oven auki ja ryösti naisen. Koska rikoksen tutkinta on vasta alkuvaiheessa, poliisi ei halua kertoa teon yksityiskohdista.

– Lähialueen valvontakameratallenteista ei ole löytynyt vihjeitä tekijästä, tutkinnanjohtaja rikoskomisario Mikko Halme sanoo.

Liikenne alueella oli tekoaikaan niin vilkasta, ettei poliisi ole vielä ryhtynyt myöskään selvittämään matkapuhelimia, jotka tapahtuma-aikana kirjautuivat läheisiin tukiasemiin.

Pipomiehellä ehkä haalarihousut

– Puhutaan tuhansista puhelimista. Kyllä ensin täytyy yrittää muita keinoja, Halme sanoo.

Ryöstäjä viipyi naisen asunnossa jokusen minuutin ja varasti sieltä omaisuutta. Jonkin aikaa sen jälkeen kun ryöstäjä oli lähtenyt, nainen sai soitetuksi 112:een.

Suomea puhunut ryöstäjä on noin 30-vuotias, vankkarakenteinen ja yli 180-senttinen. Hänellä oli päässään harmaa tai beige pipo, jossa saattoi olla raitoja.

Miehen yllä oli sinisävyiset takki ja housut. Housut saattoivat olla haalarikangasta.

Poliisi pitää ryöstöä törkeänä siinä käytetyn väkivallan, tekotavan ja uhrin puolustuskyvyttömyyden vuoksi. Tietoja rikoksesta tai sen tekijästä voi ilmoittaa poliisin numeroon 040 542 5459.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.