Mainos

Vanhuksia väijyvät kaulaketjuvarkaat nyt Helsingissä

Helsingin poliisilaitos varoittaa ulkomaalaisista, jotka sieppaavat vanhuksilta kaula- ja rannekoruja väkivaltaa käyttäen tai muutoin käsiksi käymällä.

Rikoksesta epäiltyjä ei ole saatu toistaiseksi kiinni.

Poliisin tietoon on tullut heinäkuussa kahdeksan tapausta, joissa ulkomaalaiset naiset ovat anastaneet yleensä iäkkään henkilön kaulalta tai ranteesta kultaketjun erilaisilla tekotavoilla.

Kahdessa tapauksessa epäillyt ovat käyttäneet väkivaltaa. Epäillyt ovat retuuttaneet ja puristaneet uhreja kädestä kipua tuottavalla tavalla aiheuttaen mustelmia käsivarteen.

Helsingin poliisi tutkii kahta tekoa ryöstöinä, neljää tekoa törkeinä varkauksina ja kahta tekoa varkauksina. Asianomistajien ja todistajien antamien tuntomerkkien perusteella poliisi epäilee rikossarjasta kahta itäeurooppalaista naista ja yhtä miestä, joka toimii autokuljettajana.

Poliisi pitää neljää varkautta törkeinä, koska epäillyt valikoivat uhreiksi iäkkäitä ja puolustuskyvyttömiä henkilöitä.

Poliisi pyytää uhreiksi joutuneita henkilöitä tekemään asiasta rikosilmoituksen mahdollisimman pian henkilökohtaisesti lähimmällä poliisiasemalla käyden tai verkkopankkitunnuksilla internetissä osoitteessa www.poliisi.fi/sähköinen rikosilmoitus.

Akuuteissa tapauksissa tulee soittaa heti hätänumeroon 112 poliisipartion saamiseksi paikalle. Uhriksi joutumista voi yrittää välttää huutamalla sanaa poliisi sivullisten huomion kiinnittämiseksi, jolloin epäillyt todennäköisesti pelästyvät ja poistuvat paikalta.

Silminnäkijöitä pyydetään soittamaan apua uhreille ja kertomaan poliisipartiolle mahdollisimman tarkat tuntomerkit epäillyistä, koska usein asianomistajat eivät itse kykene siihen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.