Mainos

Vanhuksia kannustetaan liikkumaan

Suuri osa vanhuksista liikkuu liian vähän. Vuosien myötä arkiliikunta on vähentynyt ja kynnys liikuntaharrastuksen aloittamiseen on monelle liian korkea.

Ikäihmisiä kannustetaan liikkumaan tänään Tampereella käynnistyneillä Hyvä Ikä -erikoismessuilla.

Liikunta lisää fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista vireyttä vanhuksilla siinä missä nuorillakin. Hyvä Ikä- messuilla ikääntyville tarjoutuu mahdollisuus katsoa ja kokeilla erilaisia liikuntamuotoja. Oman lajin löytäminen on tärkeää, muuten liikkuminen jää.

- Ehkä on pelko, että voi jotenkin vaurioittaa itseään tai sitten ajatusmaailma, että ei enää ikäihmisenä kannata liikkua, että ei siitä ole enää mitään hyötyä. Mutta sehän on ihan päinvastoin, koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa liikuntaharrastus, huomauttaa fysioterapeutti ja liikunnanohjaaja Minna Niemelä .

Ikääntyvien aktiivisella liikkumisella uskotaan olevan myös kansantaloudellista merkitystä. Hyväkuntoiset vanhukset sairastavat vähemmän ja pärjäävät pidempään omillaan.

- Kun me pidetään huolta ikäihmisten toimintakyvystä liikunnan avulla niin tämä toimintakyky pysyy yllä ja he voivat asua kotona pidempään ja kotipalvelujen tarve ehkä vähenee. Ja mikä parasta, voitaisiin vähentää tätä laitoshoidon tarvetta. Meillähän ei laitospaikat riitä jos annetaan suurten ikäluokkien rappeutua, sanoo Elonpolkuja - yhteistyöverkoston yhteyssihteerin Aulikki Kuusela.

(Seitsemän uutiset 26.09.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.