Mainos

Vanhuksia huijataan hoitajaksi tekeytymällä

Pirkanmaan poliisi on saanut jo viikon ajan useita ilmoituksia vanhuksia huijaavasta naiskaksikosta. Viimeisin ilmoitus on tullut keskiviikkona maanantaina tapahtuneesta huijauksesta.

Maanantaina kaksi naista oli päässyt Tampereella Viialan kaupunginosassa vanhuksen asuntoon tekeytymällä lähihoitajaopiskelijoiksi. He olivat anastaneet lompakossa olevan pankkikortin ja myöhemmin urkkineet tunnusluvun tekeytymällä pankin edustajaksi.

Poliisin tiedossa on 6 vastaavanlaista tekoa sunnuntailta eri puolilta Tamperetta. Myös aikaisemmin kesältä poliisilla on tietoa vastaavanlaisista teoista. Naiset ovat päässeet vanhusten asuntoihin tekeytymällä siivoojiksi tai sosiaalityöntekijöiksi.

– Anastetulla pankkikortilla on tehty useita nostoja ja nyt puhutaan tuhansista euroista. Käteisvarkaudet ovat 10-100 euron luokissa, kertoo rikoskomisario Hannu Kallioniemi.

Vihjeitä kaivataan lisää

Poliisi on saanut ihmisiltä havaintotietoja naiskaksikosta, mutta heitä ei ole toistaiseksi tavoitettu, eikä heidän henkilöllisyyttään ole saatu selvitettyä. Naiskaksikko on poliisin mukaan saattanut myös siirtyä Pirkanmaalta jo toisaalle, koska Iittalasta on maanantaina tehty ilmoitus samankaltaisesta asuntoon tunkeutumisyrityksestä.

Poliisi pyytää edelleen ihmisiltä havaintoja tekijöistä. Erityisesti poliisi pyytää havaintoja Härmälässä tapahtuneista anastuksista. Tekijät kävivät sunnuntaina ainakin kolmessa eri asunnossa.

– Oletuksena on, että tällöin he ovat viettäneet alueella kauemmin aikaa, jos ovat käyneet niin monessa asunnossa. Myös heidän mahdollisesti käyttämästä autosta kaivataan lisää tuntomerkkejä, Kallioniemi sanoo.

Poliisi kaipaa myös silminäkijähavaintoja pankkiautomaattien lähettyviltä. Poliisin tiedon mukaan pankkiautomaatilla korttia käyttänyt henkilö on peittänyt kasvonsa.

– Tällainen voi yleensä herättää huomiota, Kallioniemi toteaa.

Tekijöiden tuntomerkit ovat yhä huonot. Iältään kaksi naista ovat 20–40-vuotiaita ja puhuvat hyvää suomea. Toinen naisista on tummatukkainen ja toisella naisista puuttui suusta yksi etuhammas tai etuhampaiden välissä on huomattavan suuri rako.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.