Mainos

Vanhukset jumissa asunnoissaan – senioritalon hissi rikki jo viidettä päivää

Useat Helsingin Hermannissa sijaitsevan senioritalon asukkaat ovat olleet kodeissaan jumissa jo viidettä päivää, koska rapun hissi ei ole toiminnassa.

Senioritalon viidennessä kerroksessa asuva, rollaattorin avulla liikkuva Ritva Kyyrö saapui lauantai-iltana omilta 80-vuotissyntymäpäiväjuhliltaan, kun hän huomasi, että rapun hissi oli epäkunnossa.

– Onneksi seurassani oli tuolloin tyttäreni poika, joka sai avustettua minut asunnolleni, kertoo Kyyrö.

Nyt keskiviikkona hissi ei ole toiminnassa vieläkään eikä Kyyrö ole päässyt tämän vuoksi viiteen päivään ulos asunnostaan. Tytär on hoitanut ruokaostokset äitinsä puolesta.

– Kyllä ottaa päähän ja mietityttää, että tällä tolallako on vanhustenhoito Suomessa, sanoo Kyyrö MTV Uutisille.

Kyyröä harmittaa, ettei hän ole hissivian vuoksi päässyt viimeiseen viiteen päivään esimerkiksi uimaan tai vesijumppaan.

– Tänään olisi ollut kirjoituskurssi, mutta sekin piti nyt perua. Harmittaa kun olen maksanut näistä harrastuksista, toteaa pettynyt Kyyrö.

Kyyrö kertoo, että myös moni hänen liikuntarajoitteinen naapurinsa on jumissa senioriasunnossaan. Moni on pyörätuolissa tai liikkuu rollaattorin avulla. 

– Ikävää, jos jollakin jää vaikka lääkärinaika käyttämättä tämän takia. Jos joutuu esimerkiksi hammaslääkäriajan perumaan, niin seuraavan ajanhan saa vasta kuukausien kuluttua.

Rapun naapurit ovat Kyyrön mukaan olleet yhteyksissä isännöitsijätoimistoon ja huoltomieheen. Myös hissiyhtiön Koneen palvelunumeroon on soitettu.

– He ovat pahoitelleet asiaa, mutta eihän se tässä tilanteessa juuri auta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.