Mainos

Vanhojen asuntojen hinnat nousivat

Vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat kohosivat huhti-kesäkuussa 1,8 prosenttia edellisestä neljänneksestä.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat kaksi prosenttia ja muualla maassa 1,5 prosenttia. Edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna hinnat nousivat koko maassa kymmenen prosenttia. Pääkaupunkiseudulla nousua oli 13,6 prosenttia ja muualla maassa 7,0 prosenttia.

Vanhan osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta oli koko maassa 2 126 euroa, pääkaupunkiseudulla 3 240 euroa ja muualla maassa 1 624 euroa.

Uusien kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat sen sijaan laskivat vuoden 2010 toisella neljänneksellä koko maassa 0,3 prosenttia edelliseen neljännekseen verrattuna. Pääkaupunkiseudulla hinnat laskivat 1,0 prosenttia, kun taas muualla Suomessa hinnat pysyivät lähes ennallaan.

Viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna uusien asuntojen hinnat nousivat koko maassa 9,2 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 11,7 prosenttia ja muualla Suomessa 7,9 prosenttia. Uusien asuntojen keskineliöhinta oli koko maassa 2 994 euroa, pääkaupunkiseudulla 3 936 euroa ja muualla maassa 2 655 euroa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.