Mainos

Vanhoista lääkevarkauksista satelee ilmoituksia Valviraan

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira on saanut parin viime viikon aikana useita kymmeniä ilmoituksia vanhoista lääkevarkauksista sosiaali- ja terveysalan työnantajilta sekä poliisilta.

-Ilmoituksia on tullut sekä julkiselta että yksityiseltä puolelta, terveydenhuollosta ja sosiaalipalveluista, sairaanhoitajista, lähihoitajista ja lääkäreistä, kertoo Valviran ylilääkäri Markus Henriksson.

Henrikssonin mukaan tapaukset on selvitetty aikanaan yksiköiden sisällä ilman, että niistä olisi raportoitu eteenpäin valvontaviranomaiselle. Joukossa on myös tapauksia, joissa työntekijä on itse kertonut työnantajalle lääkkeiden varastamisesta ja väärinkäytöstä.

-On todettu varkaus ja erotettu tekijä. Ilmoitus valvontaviranomaiselle on kuitenkin syystä tai toisesta jätetty tekemättä, valottaa ylilääkäri Markus Henriksson.

Osa tapauksista on edennyt poliisitutkintaan, mutta poliisikaan ei ole informoinut aiemmin tapauksista Valviraa.

-Nyt sekä työnantajat että poliisi ovat heränneet huolestumaan potilasturvallisuudesta viime aikoina julkisuudessa olleiden hoitajakäräjien myötä. Mietitään onko ilmoittamatta jättäminen mahdollisesti edesauttanut kyseisten henkilöiden epämääräistä toimintaa myöhemmin muilla työpaikoilla, selvittää Henriksson.

Valvira käy parhaillaan läpi saamiaan ilmoituksia. Tarkoituksena on tarkistaa kaikkien tietoon tulleiden henkilöiden työhistoria ennen ja jälkeen kiinnijäämisen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.