Mainos

Vanhempiensa surmaaja "siivosi" asian pois mielestään

Vanhempiensa taposta syytetty haminalaismies hävitti huolella kaikki merkit surmatöistä. Hän käytti lähes 40 euroa erilaisten puhdistus- ja tahranpoistoaineiden ostoon.

Niillä hän kuurasi mm. saunan, jossa poliisin dna-tutkimusten mukaan ruumiit oli pilkottu. Mies poisti myös noin 10-senttisen kerroksen maata nuotiopaikalta, jossa hän poltti paloiteltuja ruumiinosia.

Kotkan käräjäoikeuden istunnossa keskiviikkona syytetty ei suostunut sanomaan tapahtumista mitään. Poliisin esitutkinnassa hän kuitenkin kertoi tragedian saaneen alkunsa, kun hän saapui surmapäivänä kotiinsa keskelle vanhempien riitaa.

Isä oli hänen mukaansa pitänyt äidistä kiinni ja lähtenyt tulemaan häntä kohti. Silloin syytetty muistaa ottaneensa käteensä keittiöstä valurautapannun. Äidin hän tukehdutti isän surman jälkeen.

Järjestelmällistä siivoamistaan surma- ja polttopaikoilla hän on selittänyt sillä, että tapahtuma piti saada siivotuksi pois mielestä.

Miehen mukaan hänen isänsä oli käynyt aiemmin hänen kimppuunsa ja hän oli tuolloin varoittanut tätä. Poliisille hän kertoi, "että isän olisi kannattanut uskoa, kun aiemmin sanoin, että tulee ruumiita, jos hän vielä koskee minuun".

Kirveenterä ja pala Raamattua

Surmatun pariskunnan etsinnät alkoivat 23. lokakuuta, kun perheen tytär ei löytänyt vanhempiaan. Poika ei tuolloin osannut selittää, missä vanhemmat olivat. Naapureiden mukaan poika oli ollut edellispäivinä ahkerasti liikkeellä pyörällään mukanaan ämpäreitä ja lapio. Matka oli suuntautunut mm. Haminan ja Virojoen suuntaan.

Kotona asuvan pojan osuus vanhempien katoamiseen alkoi varmistua, kun poliisin ruumiskoirat löysivät huolellisesta siivoamisesta huolimatta merkkejä ihmisjäännöksistä mm. rantanuotiosta ja laiturilta.

Poliisi löysi etsinnöissään poltettuja jäännöksiä useista maastokohteista mm. valtatie 7:n varrelta. Kaukaisimmat kätköpaikat olivat 11 kilometrin päässä kotitalosta. Poika opasti myöhemmin poliisit vanhalle kaatopaikalle, josta löytyi kirveenterä, Raamatun kappaleita ja palaneita ihmisluita.

36-vuotias mies on ollut mielentilatutkimuksen valmistumisesta saakka hoidossa Niuvanniemen psykiatrisessa sairaalassa Kuopiossa. Oikeus antaa päätöksensä jutussa ensi viikon torstaina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.