Mainos

Vanhempien unelmasta totta? Nuoret hurjastelijat kuriin maksiminopeussäätimellä

Euroopan markkinoille on tulossa auto, jolla ei kuka vain hurjastele.

Uuden Ford Fiesta -automallin omistaja tai hallinnoija voi säätää sen MyKey-teknologialla auton maksiminopeuden ja rajoittaa audiojärjestelmän äänentasoa. Keksinnöstä toivotaan helpotusta erityisesti nuorten vanhemmille, jotka pelkäävät autoilevan jälkikasvunsa puolesta.

Järjestelmällä voidaan myös estää autoradion toimiminen kokonaan, jos kuljettaja tai matkustajat eivät ole kiinnittäneet turvavöitä. Lisäksi sillä voidaan säätää auton turvajärjestelmät "lukkoon" niin, että esimerkiksi ajonvakausjärjestelmää ja törmäyksenestojärjestelmää ei saa pois päältä.

Tuoreen tutkimuksen mukaan alle 25-vuotiaat eurooppalaiskuljettajat ovat kaksi kertaa todennäköisemmin osallisena vaarallisessa onnettomuudessa kuin vanhemmat autoilijat. Suomessa riskialttein ryhmä liikenteessä ovat nuoret miehet.

Lähes puolet Fordin teettämään tutkimukseen vastanneista vanhemmista pitää lastensa ylinopeutta liikenteessä suurimpana huolenaiheenaan.

MyKey-teknologia toimii niin, että se tunnistaa auton eri avaimet ja säätää auton asetuksia omistajan vaatimusten mukaan. Se on vakiovarusteena useimmissa Pohjois-Amerikan Ford-autoissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.