Vanhempien jättiomaisuus ei turvannut kolmekymppisen Alexin elämää: Isä lahjoitti 400 miljoonaa hyväntekeväisyyteen – "Hän kertoi, kun olimme hyvin nuoria"

Tasan eivät käy onnen lahjat vai käyvätkö sittenkin? Hongkongilainen Alex Shih ei peri penniäkään kiinteistömoguli-isänsä 400 miljoonan dollarin omaisuudesta. Nuori mies sanoo hyväksyvänsä asian.

Valta periytyy useimpien Hong Kongin bisnesmogulien suvuissa. Maailman 28. rikkain ihminen Ka-shing Lee jätti miljardiomaisuutensa pojalleen Victorille. Miljardööri Shau Kee Lee taas suunnittelee jättävänsä omaisuutensa kahden poikansa huomaan.

Hongkongilaiselle Alex Shihille olisi ollut luvassa sievoinen siivu isänsä Wing-ching Shihin 400 miljoonan dollarin perinnöstä. Alex Shih ei kuitenkaan näe siitä latin latia, sillä isä-Shih testamenttasi omaisuutensa hyväntekeväisyyteen jo vuosikymmen sitten.

Alex Shihtä haastatteli Bloomberg. Hän sanoo hyväksyvänsä isänsä päätöksen, ettei hän tai kumpikaan Shihin sisaruksista saa isänsä perintöä.

– Hän kertoi siitä meille, kun olimme hyvin nuoria, eikä meillä ollut valinnanvaraa. Hän sanoi, että on parempi olla menemättä liian mukavaan elämään. Asioita arvostaa, kun niitä saa vähitellen, Shih sanoo.

Maltillista palkkaa

Wing-ching Shihin omaisuus perustuu menestyksekkääseen bisnekseen kiinteistöalalla. Alex Shih säästää edelleen ensiasuntoaan varten. Haaveissa olisi sopivan kokoinen kolmio hyvien kulkuyhteyksien päässä keskiluokkaiselta West Kowloonin alueelta.

– Ensimmäinen koti ei välttämättä ole se, jota haluaa eniten. Mutta sillä ainakin pääsee kiinni asuntomarkkinoiden tikkaille, joita pitkin voi hiljalleen kavuta ylöspäin, Alex Shih sanoo.

Shihin kasvatusta voisi kuvailla maltilliseksi. Wing-ching Shih vierasti rikkaiden käyttämiä yksityiskouluja ja kirjasi lapsensa paikallishallinnon tukemiin kouluihin. Sittemmin Alex Shih pääsi opiskelemaan maailmankuuluun London School of Economicsiin.

Eikä Shih ole jäänyt aivan osattomaksi isänsä menestyksestä. Hän otti ohjat kiinteistöyhtiö Centalinessa vuoden alussa. Centaline on mukana 40 prosentissa Hong Kongin kiinteistökaupoissa. Shih nostaa yrityksestä maltillista palkkaa.

– Ystäväni finanssialalla tienaavat enemmän rahaa kuin minä, hän sanoo.

Lähde: Bloomberg.

Lue myös:

    Uusimmat