Mainos

Vanhempien aktiivisuus lasten taidekasvatuksen tason taustalla

Taideaineiden opettajat pelkäävät, että vanhempien varallisuus ja aktiivisuus sekä kunnan tarjoamat mahdollisuudet määräävät tulevaisuudessa lasten taidekasvatuksen tason.

Kuvataideopettajaliitto ja Koulujen musiikinopettajat uskovat näin käyvän, jos taidekasvatuksen painopiste siirtyy tuntijakotyöryhmän kaavailemalla tavalla koulun ulkopuolelle kerhoihin ja kuvataidekouluihin. Esimerkiksi kuvataidekoulut pystyvät tarjoamaan opetusta vain pienelle osalle halukkaista.

Taideaineiden opettajia edustavat järjestöt luovuttavat tiistaina opetusministeri Maija Raskille yli 2000 ihmisen allekirjoittaman vetoomuksen taidekasvatuksen puolesta.

Peruskouluun kaavailtu tuntijako tekee taideaineiden opettajien mielestä mahdottomaksi suunnitelmallisen taidekasvatuksen ja asettaa peruskoululaiset eriarvoiseen asemaan.

Opetustuntien vähetessä pienistä kouluista häviävät myös pätevät opettajat. Jos taas ei ole päteviä opettajia, ei kunnilla ja kouluilla ole halua painottua taideaineisiin.

Taideaineiden opetuksen taso säilytetään vain riittävillä tuntimäärillä, pakollisilla yhteisillä tunneilla ja valinnaisuuden ohjaamisella taideaineisiin.

Taideaineiden aseman säilyttämisen puolesta ovat vedonneet myös mm. Suomen Taiteilijaseura, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA, Grafia ry, Teollisuustaiteen Liitto Ornamo, Forum Artis sekä Valtion Taidemuseon museoiden johtajat.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.