Mainos

Vanhemmille tarjotaan joustavaa hoitorahaa

Työ- ja perhe-elämän yhteensovittamisen parantamiseksi hallitus aikoo ottaa ensi vuonna käyttöön joustavan hoitorahan, mikä kannustaisi myös lyhyen osa-aikatyön tekemiseen.

Alle 3-vuotiaiden lasten vanhemmille maksettava osittainen hoitoraha korvattaisiin uudella joustavalla hoitorahalla.

Samalla kuntien valtionosuuksia lisätään 11 miljoonalla eurolla, koska uudistuksen uskotaan lisäävän päivähoidon tarvetta.

Pienituloisille 30 euron helpotus

Pieni- ja keskituloisten ansiotuloverotusta kevennetään korottamalla perusvähennyksen ja työtulovähennyksen enimmäismääriä 30 eurolla.

Vuonna 2013 eräitä kansaneläkeindeksiin sidottuja etuuksia ja toimeentulotukea korotettiin 0,7 prosenttia pienituloisten ostovoiman tukemiseksi.

Kevään kehyspäätöksen mukaisesti tämä korotus tulisi ottaa vähentävänä tekijänä huomioon tehtäessä indeksikorotusta vuonna 2014. Kehyspäätöksestä poiketen kansaneläkeindeksiin sidottuja etuuksia korotetaan kuitenkin täysimääräisesti.

Kotitalousvähennys suurenee taas

Työn tarjonnan lisäämiseksi kotitalousvähennyksen enimmäismäärää korotetaan nykyisestä 2 000 eurosta 2 400 euroon. Muutoin kotitaloustyöhön suunnatun verotuen ehdot säilyvät ennallaan.

(MTV3)

Oikaisu: Aiemmin sekä otsikossa että jutussa kerrottiin, että työn ja perhe-elämän paremmaksi yhteensovittamiseksi otetaan käyttöön tuntiperusteiset päivähoitomaksut. Tieto perustui Valtioneuvoston lähettämään tiedotteeseen. Valtioneuvosto kuitenkin korjasi tiedotettaan 30.8. ja ilmoitti, että kappale tuntiperusteisesta päivähoitomaksusta on poistettu budjettiesityksestä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.