Mainos

Vanhemmat tyytyväisiä tv:n ikämerkintöihin ja aikarajoituksiin

Vanhemmat ovat tyytyväisiä kotimaisten tv-kanavien käyttämiin ikärajamerkintöihin ja niitä vastaaviin aikarajoituksiin. Ikärajamerkinnät ja ohjelmien aikarajoitukset ovat olleet käytössä vuoden ajan.

Vanhemmat ovat varsin tyytyväisiä tv-kanavien nykyiseen tapaan sijoittaa lapsille haitalliset ohjelmat porrastetusti tiettyihin kellonaikoihin sekä varoittaa ohjelmista ikärajamerkinnöillä ja kuulutuksilla. Esimerkiksi neljä viidestä vastaajasta on tyytyväinen ohjelmakuulutusten varoituksiin. Myös ikämerkinnöistä tätä sanoo yli puolet.

Ohjelmien sisällöstä kaivattaisiin kuitenkin enemmän tietoa mm. teksti-tv:n ja internetin välityksellä. Alle 11-vuotiaiden vanhemmat ovat myös huolissaan siitä, että lapset joutuvat kohtaamaan parisuhde- ja mielenterveysongelmia sekä väkivaltaa televisiossa.

K-11-, K15- ja K18-merkinnät ja niitä vastaavat kellonajat, arkisin kello 17 sekä 21 ja 23, tulivat voimaan vuosi sitten. Viestintäviraston touko-kesäkuussa tekemään tutkimukseen osallistui yli 1600 vanhempaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.