Mainos

Vanhemmat kiduttavat lapsia sairaalassakin

Brittiläisiin sairaaloihin salaa asetetut videokamerat ovat paljastaneet, kuinka vanhemmat kiduttavat ja pahoinpitelevät lapsiaan, kertoivat lääkärit maanantaina.

Filmeissä vanhemmat potkivat, lyövät ja yrittävät tukehduttaa lapsiaan. Pohjois-Staffordshiren sairaalan professori David Southall kertoi video-otoksista maanantaina järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

-Näimme, kuinka vanhemmat tukehduttivat lapsiaan, katkaisivat käden ja myrkyttivät lapsiaan, hän kertoi.
Fyysisen pahoinpitelyn lisäksi lääkärit saivat todisteita jatkuvasta henkisestä väärinkäytöstä. Videokameroita oli tutkimuksessa asennettu kahteen sairaalaan tarkkailemaan lähes 40:tä 2-3,5-vuotiasta lasta. Heillä oli tarkemmin määrittelemättömiä terveyshaittoja, ja lääkärit, sosiaalityöntekijät sekä poliisi epäilivät vanhempien pahoinpitelevän heitä.

Videokokeilu paljasti, että hoitohenkilökunnan läsnäollessa vanhemmat olivat helliä ja huolehtivaisia, mutta kun henkilökunta poistui paikalta, he muuttuivat julmiksi pahoinpitelijöiksi. Suurin osa lapsista oli joutunut sairaalaan menetettyään tajuntansa, muututtuaan siniseksi tai kärsittyään jostain vastaavasta hengenvaarallisesta tapauksesta.
Yksikään tutkimukseen osallistuneista lapsista ei kuollut, mutta osa muista perheenjäsenistä oli saanut surmansa epäilyttävissä oloissa. Tutkittujen lasten 41 sisaruksesta kaikkiaan 12 oli aiemmin kuollut odottamattomasti ja äkillisesti. Neljä vanhempaa on myöhemmin myöntänyt tukehduttaneensa kahdeksan sisarusta.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.