Mainos

Vanhat sirkuseläimet kärsivät Venäjällä - järkyttävä video

Venäjän valtion sirkuksen entiset tähdet, mm. Moskovan olympialaisissa esiintynyt karhu, viettävät vanhuutensa kärsien ahtaissa kuumissa kopeissa, ilman mitään virikkeitä. Uutistoimisto AP:n välittämä videokuva on julmaa.

Entiset sirkuksen tähtiesiintyjät on hylätty parkkipaikalle jossakin Pietarissa. Tai hylätty ja hylätty, joku käy niitä kyllä ruokkimassa joskus, koska ne pysyvät hengissä.

Yksi kärsivistä eläimistä on venäläisten eläinsuojelijoiden mukaan 36-vuotias Katya-karhu, joka esiintyi Moskovan olympialaisissa 1980 ja kahdessa elokuvassa. Karhu oli vuosikausia pietarilaisen sirkuksen tähti. Se ajoi moottoripyörällä ympäri areenaa.

Uutistoimisto AP:n haastattelemien eläinaktivistien mukaan karhu "eläköityi" sirkuksesta jo vuonna 2009 eikä ole sen jälkeen päässyt mihinkään pienestä häkistään bussista, joka on parkkeerattu jonnekin pysäköintialueelle Pietarissa.

Samassa autossa on muitakin entisiä sirkuseläimiä. Joskus niitä on aktivistien mukaan viety Pietarin keskustaan, jossa turistit ovat voineet kuvauttaa itseään niiden kanssa.

Mutta eläimiä ei pestä eikä alueella ole näkynyt eläinlääkäriä, sanovat eläinsuojelijat AP:lle.

- Kun esimerkiksi karhu suljetaan pieneen tilaan, se tulee hulluksi, sanoo Vita-eläinsuojelukeskuksen vapaaehtoinen työntekijä Zoya Afanasyeva. AP:n videomateriaali vahvistaa tämän.

Eläinaktivistit ovat jo pitkään yrittäneet saada Venäjän eläinsuojelulakiin tiukennuksia.

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.