Mainos

Vanhat farkkusi saattavat päätyä talon seinään

Kierrätysyrityksiä nousee vauhdilla eri puolille Eurooppaa

Eurooppa pyrkii kohti kierrätysyhteiskuntaa tiukentamalla materiaalien uudelleenkäyttövelvoitteita. Tulevaisuudessa jätteitä käsitellään ensisijassa raaka-aineina. Monessa maassa kierrätysyrityksiä on jo satoja.

Muun muassa Manchesterin lähellä Isossa-Britanniassa on lukuisia yrityksiä, jotka ovat erikoistuneet lajitteluun ja uusiokäyttöön. Yksi mielenkiintoisimmista on firma, joka käyttää materiaalinaan vanhoja farkkuja.

– Tällä alueella on paljon yrityksiä, jotka ovat erikoistuneet vaatteiden lajitteluun ja uusiokäyttöön, kertoo Anglo-yhtiön operatiivinen johtaja Michael Walsh.

– Pyysimme yhtä niistä erottelemaan farkut, jotta voimme valmistaa niistä muita tuotteita.Ikään kuin antamaan niille uuden elämän.

Farkut silputaan, metalliosat poistetaan ja kuidut erotetaan. Massa puristetaan patjaksi ja käsitellään palonestoaineella. Käsittelyn jälkeen eristelevyt ovat valmiita kuljetettavaksi rakennustyömaalle.

Kierrätysmateriaaleista ei Euroopassa tule pulaa. Joka vuosi EU:ssa tuotetaan kolme 3 miljardia tonnia jätettä, yli 5 tonnia jokaista EU-kansalaista kohden.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.