Mainos

Vanhasen uusi työnantaja: Julkisuus on rasite

Entisen pääministerin Matti Vanhasen tuleva työpaikka, Perheyritysten liitto, on ottanut rauhallisesti vastaan oikeuskanslerin päätöksen Vanhasen jääviysasiassa.

Liiton hallituksen puheenjohtaja Anne Berner sanoo, että jääviysprosessi oli tiedossa jo kesällä, jolloin Perheyritysten liitto teki päätöksen Vanhasen nimittämisestä liiton uudeksi toimitusjohtajaksi.

- Kun kesäkuussa teimme päätöksen Matti Vanhasen tulosta Perheyritysten liittoon, tiesimme prosessin olevan kesken. Näin ollen olemme osanneet siihen varautua. Kun tämä menee pykälän eteenpäin, niin lähtökohtaisesti katsomme tilanteen rauhallisesti, mitä se tuo tullessaan. Emme tässä vaiheessa tee mitään muita päätöksiä, Berner kertoo.

Vanhanen aloittaa Perheyritysten liiton toimitusjohtajana ensi maanantaina. Tulevan toimitusjohtajan jääviysepäilyt saattavat edetä valtakunnanoikeuteen asti. Hallituksen puheenjohtaja Berner ei halua ennakoida tapauksen etenemisen vaikutuksia.

- Nyt on oikeastaan pöydällä se tilanne mikä on tällä hetkellä. Edelleen olen sitä mieltä, että jokainen on syytön kunnes toisin todistetaan ja sillä periaatteella toimimme. Katsomme sitten tilanne kerrallaan miten edetään.

Berner kuitenkin myöntää, että Vanhasen on ehditty käydä keskusteluja tänä aamuna, oikeuskanslerin päätökseen jälkeen.

- Olemme keskustelleet asiasta pari kertaa avoimesti ja rehellisesti. Olemme käyneet läpi erilaisia vaihtoehtoja ja olemme molemmat sitä mieltä, että katsomme tilannetta eteenpäin ja teemme töitä.

Anne Berner on vaitonainen Matti Vanhasen tunnoista.

- Hän on ihan luottavaisella mielellä, Berner tyytyy toteamaan. - En halua kommentoida hänen puolestaan hänen tuntemuksiaan.

Berner kokee taakaksi liiton ympärillä viimeaikoina leijuneen epämairittelevan julkisuuden.

- Jos saan olla ihan rehellinen ja avoin tämän asian suhteen, niin koen kyllä, että sellainen julkisuus joka ei liity liiton substanssiin, liiton asioihin tai liiton agendaan on tietyllä tavalla rasite, puheenjohtaja toteaa.

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka on tehnyt eduskunnan perustuslakivaliokunnalle ilmoituksen Vanhasen virkatoimen tutkimiseksi. Jonkan mielestä Vanhanen oli esteellinen osallistumaan valtioneuvoston istuntoihin, joissa päätettiin Raha-automaattiyhdistyksen avustusten jakamisesta Nuorisosäätiölle. Vanhanen sai Nuorisosäätiöltä tukea presidentinvaalikampanjaansa.

Perustuslakivaliokunta voi käynnistää asiassa esitutkinnan. Mahdollisen syytteen nostamisesta valtakunnanoikeudessa päättää eduskunnan täysistunto.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.