Mainos

Vanhasen RAY-kohu: Lautakasa osa kaksi

Politiikan tuntija pitää uusinta pääministerin ympärillä pyörivää RAY-kohua ylimitoitettuna. Keskusrikospoliisi selvittää parhaillaan, onko pääministeri Matti Vanhasta syytä epäillä rikoksesta Raha-automaattiyhdistyksen rahojen jaossa.

- Ei ole vielä vireillä edes esitutkintaa. Minusta tuntuu, että tämä on lautakasa osa kaksi, sanoo MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut keskustalaisen Suomenmaa-lehden päätoimittaja Timo Laaninen.

Vanhanen on joutunut kohusta toiseen - lahjusepäilyistä selvittyään hän jatkoi käräjillä entisen naisystävänsä kanssa, ja nyt viimeisimpänä paljastui RAY-selvitys. Vanhanen itse ilmoitti jouluaatonaattona, että ei jatka enää puolueen puheenjohtajana tai pääministerinä kesän puoluekokouksen jälkeen. Laaninen ei kuitenkaan miellä, että Vanhasen vetäytyminen olisi keskustalle helpotus.

- Se lautakasakohukin vain lopulta vahvisti Vanhasen asemaa puolueen sisällä. Veikkaan, että tässä (RAY-kohussa) on sama lopputulos.

Eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi sanoo, ettei KRP:n selvityksellä ole vielä suurta merkitystä. Hänen mielestään asialla on merkitystä ainoastaan silloin, jos lakia on rikottu tavalla, jolla on olennaista merkitystä pääministerin tehtävien hoitoon.

Katso Suomenmaan päätoimittajan Timo Laanisen haastattelu (Huomenta Suomi 28.1.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.