Mainos

Vanhasen oikeusjuttu oudoksuttaa

Vanhanen muistuttaa, että kyse ei ole kohukirjan tietojen paikkansa pitävyydestä vaan yksityisyyden suojasta.

Lehtien päätoimittajat kummeksuvat pääministeri Matti Vanhasen intoa hakea yksityisyytensä rajoja oikeudesta.

STT:n haastattelemat päätoimittajat pitävät vaarallisena sitä, että kohukirjan varjolla ajetaan oikeusjuttua, jossa on kyse myös sananvapaudesta.

Pääministeri Matti Vanhanen muistuttaa, että hänellä on kansalaisena oikeus hakea ratkaisua tuomioistuimelta. Vanhanen kirjoittaa Turun Sanomien kolumnissaan, että Pääministerin morsian -kirjan oikeustapauksessa ei ole kyse tietojen paikkansa pitävyydestä vaan yksityisyyden suojasta.

Vanhanen uskoo, että oikeuden ratkaisu auttaa lehdistöäkin työssään. Itse tapaukseen hän ei aio ottaa kantaa ennen kuin käräjäoikeus antaa päätöksensä.

Helsingin käräjäoikeus alkaa käsitellä kohukirjasta nousseita syytteitä helmikuussa. Syyttäjä päätti viime viikolla syytteistä Pääministerin morsian -kirjan kirjoittajaa Susan Ruususta(ent. Kuronen) ja sen kustantajaa Kari Ojalaa vastaan. Heitä epäillään yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä.

Vanhanen teki viime kevään eduskuntavaalien aikaan tutkintapyynnön poliisille Etukenon kustantamasta kirjasta. Poliisi laajensi tutkinnan koskemaan kustantajan lisäksi Ruususta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.