Mainos

Vanhasen jäähyväispuhe puheenjohtajana

Keskustalaiset valitsevat tänään Lahdessa uuden puheenjohtajan. Samalla Suomi saa uuden pääministerin ensi kevään eduskuntavaaleihin saakka.

Vahvimmat ehdokkaat puolueen johtoon ovat hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi ja elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen. Muut ehdokkaat ovat ulkomaankauppaministeri Paavo Väyrynen ja kansanedustaja Timo Kaunisto. Kaunisto harkitsee myös lähtöä mukaan varapuheenjohtajakisaan, kun ei tule valituksi puheenjohtajaksi.

Tunteita herättävin kamppailu käydään puoluesihteerin paikasta. Suomenmaa-lehden päätoimittaja Timo Laaninen on vahvoilla nykyistä puoluesihteeri Jarmo Korhosta vastaan.

Vanhasen jäähyväispuhe puheenjohtajana - työurien pidentäminen jäi kesken

Puoluejohdon jättävä Matti Vanhanen tunnusti aamun puheessaan, että seitsemän vuotta pääministerinä syö miestä. Vanhanen uskoo, että luopuminen koituu puolueelle kuitenkin eduksi.

- Uusi johtamistapa, uudet tavoitteet ja ajatukset herättävät ihmisten kiinnostusta politiikkaamme kohtaan.

Vanhanen otti vastuun puolueen huonoista kannatusluvuista.

- Kansalaiset eivät hyväksy euron vakautuspaketteja, eivätkä ydinvoimassa tekemääni mielipidekäännöstä.

Vanhasen mukaan kansalaisilla ja myös omilla kannattajilla on oikeus olla eri mieltä vallankäyttäjien kanssa. Vanhanen sanoo kärsineensä puolueen hajaannuksesta.

- Tämän ristiriidan olen kokenut vahvasti. Myös erittäin monien oman puolueeni kannattajien, jäsenten ja aktiivien kohdalla. Se rasittaa mieltäni, Vanhanen tilitti.

Puheenjohtaja kiitti erityisesti eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Timo Kallia siitä, että hallituksella on ollut toimiva enemmistö eduskunnassa.

Puheensa lopuksi Vanhanen listasi kaksitoista saavutusta omalta hallituskaudeltaan, muun muassa takuueläkkeen, laman hoidon ja ilmastopolitiikan.

Suurimmaksi epäonnistumisekseen Vanhanen nosti työurien pidentämisen molemmista päistä.

- Tätä tosiasiaa suomalaiset eivät pääse karkuun edes Rukan lumia syyttämällä. Asian hoitaminen on kesken, joten niitä suksia ei kannata vielä laittaa hiihtomuseoon.

Katso Vanhasen terveiset puoluekokousväelle

Viimeiset taputukset väistyvälle pääministerille

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.