Vanhasen ilmoitus presidenttiehdokkuudesta lykkääntyy

Avioeroon liittyvä kohu on saanut pääministeri Matti Vanhasen lykkäämään ilmoitustaan presidenttiehdokkuudestaan.

Keskustan työvaliokunta oli aamulla koolla ja sai lukea lehdistä, millaisiin mittoihin kohu pääministeri avioerosta ja sen syistä on noussut. Asiaa ei käsitelty sen enempää, mutta sen kohu on aiheuttanut, että pääministeri Matti Vanhasen ilmoittautuminen presidenttikissaan siirtyy.

Alunperin Vanhasen odotettiin ilmoittavan ehdokkuudestaan ensi lauantaina puolueen Uudenmaan piirijärjestön kokouksessa, mutta sitä saadaan odottaa reilun viikon kuluttua pidettävään puoluevaltuustoon saakka.

Keskustan sisäpiirissä pidetään silti Vanhasen ehdokkuutta varmana.

- Puhe on valmisteilla ja pidän sen sitten kun se on valmis. Se tarkoittaa, että viimeistään puoluevaltuuskunnan avauspuheessa, Vanhanen kertoi.

Eroonsa liittyvää julkisuutta Vanhanen luonnehtii sietämättömäksi.

- Tämä ero on meidän kahdenvälinen asia. Se on ihan tarpeeksi raskas, kaikki mikä siihen liittyy. Nyt kun tämän päivän lehtiä lukee, on sotkettu useita sivullisia väärillä tiedoilla ja se kyllä harrmittaa, Vanhanen totesi.

- Ei oikein jaksaisi kantaa huolta näiden sivullisten puolesta, mutta pahoittelen sitä, että monet sivulliset nyt joutuvat kärsimään, heidät on asetettu ikään kuin syytteeseen, Vanhanen sanoi.

Se verran kohu koettelee koko puoluetta, että muun muassa kansanedustajia on pyydetty olemaan kommentoimatta asiaa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 14.04.2005)

Lue myös:

    Uusimmat