Mainos

Vanhaselta täysi tuki Tanja Saarelalle

Pääministerin tehtävä on puolustaa ja tukea ministereitään, Vanhanen määrittelee. SDP:n varapuheenjohtajan mielestä Vanhanen ei puolusta ministereitään tasapuolisesti.

Pääministeri Matti Vanhanen antaa täyden tukensa kulttuuriministeri Tanja Saarelalle.

Vanhanen kirjoittaa nettisivuillaan, että ministeri selvitti miehensä haastattelusta nousseessa kohussa oman osuutensa tyylikkäästi ja huumorilla.

- Ei ole varmastikaan helppo lähteä julkisesti käsittelemään puolisonsa lausuntoja. Se, että hänen puolisonsa, joka ei ole politiikassa, laukoo värikkäästi, ei vaikuta ministerin toimintaan, Vanhanen sanoo.

Olli Saarelan Image-lehdelle antamasta haastattelusta Vanhanen toteaa, ettei sen sanavalintoja voi mitenkään puolustella. Saarela haukkui siinä valtiovarainministeri Eero Heinäluomaa "onnettomaksi, isoksi, kaljupäiseksi ja akkamaiseksi jätkäksi".

Matti Vanhanen kuitenkin ihmettelee, miksi SDP:n varapuheenjohtaja Pia Viitanen näki aiheelliseksi moittia Vanhasta siitä, ettei hän vaatinut Saareloita pyytämään anteeksi Heinäluomalta.

Vanhanen toteaa, että Heinäluoma taas otti kiusallisen tapauksen tyylikkäästi vastaan ja kuittasi asian loppuunkäsitellyksi, kun Olli Saarela pyysi puheitaan anteeksi.

Viitanen: Saarelalla on erivapaudet

SDP:n varapuheenjohtaja Pia Viitanen vastasi Vanhaselle tuoreeltaan ja arvioi, että pääministeri ei puolusta kaikkia ministereitään tasapuolisesti.

- Vanhanen ei puolustuksessaan ja johtamistyylissään ole tasapuolinen, vaan eri ministereille näyttää pätevän eri säännöt. Jostain syystä yhdellä ministerillä näyttää olevan huomattava määrä erivapauksia, Viitanen sanoo kannanotossaan.

Viitanen viittaa viime vuosien budjettiriihiin, joissa aina yksi ja sama ministeri aiheuttaa ongelmia eikä pääministerillä ole mitään sanottavaa.

- Päinvastoin, pääministeri näyttää antavan tällaiselle toiminnalle erityisen tukensa. Se, että jotakuta toista ministeriä uhataan väkivallalla, ei näitä samoja puolustusintoja tunnu herättävän, Viitanen moittii.

Viitanen kehottaa pääministeriä toimimaan tasapuolisesti ja katsomaan, että koko hallitus seisoo yhteisten päätösten takana. Nyt näin ei hänen mukaansa ole.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.