Vanhasella ei suosikkia kuntamalliksi

Vanhasen mielestä mikään esillä olleista kuntamalleista ei ole sopiva kaikkialla maassa.

Pääministeri Matti Vanhanen ei halua valita suosikkia kuntauudistuksen vaihtoehdoista. Pääministerin mukaan ratkaisuksi tarvitaan yhdistelmä useista malleista. Vanhanen sanoi Ylen radiouutisten pääministerin haastattelutunnilla, ettei mikään esillä olleista malleista ole sopiva kaikkialla maassa.

Puoluesihteeri Eero Lankian arvostelua herättäneestä paimenkirjeestä keskustan kuntavaikuttajille Vanhanen muistutti, että keskusta on aina ja perinteisesti vastustanut kuntien pakkoliitoksia. Lankia arvioi kirjeessään, että keskustalaiset eivät kannata liitoksia edellyttävää peruskuntamallia.

Vanhanen ei halunnut kommentoida kirjeen tarkoitusperiä tarkemmin, koska hänen mielestään puolueen asiat eivät kuulu pääministerin haastattelutunnille. Hänen mielestään kirjeen lähettäminen oli normaalia toimintaa, samankaltaisia analyysejä lähetetään muissakin puolueissa.

- Olen valmis vastaamaan keskustan puolesta mutta luulen, että suuri osa kuulijoista ei pidä siitä, että haastattelutunnin aikaa käytetään puolueen mainostamiseen, Vanhanen totesi.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 16.10.2005)

Lue myös:

    Uusimmat