Mainos

Vanhas-kantelija: Tämä antaa toivoa

Turkulainen biolääketieteen tutkija katseli viime syksynä huolestuneena lehtiotsikoita, joissa kerrottiin vaalirahakohun tuoreimmista käänteistä.

- Luin Iltalehdestä uutisen, jossa kerrottiin pääministerin päättäneen tuista säätiölle, jolta oli saanut vaalitukea. Minun oikeuskäsitykseeni se ei mahtunut. Tiesin oikeuskanslerista ja etsin internetistä ohjeet siihen, miten kantelun voi tehdä, kertoo Heikki Hölttä.

Oikeuskansleri otti tapauksen tutkittavakseen.

- Ajattelin, että tämäkin painetaan villaisella. Mutta se, että kantelua alettiin tutkia, yllätti jopa hieman enemmän kuin tämänpäiväinen käänne.

"Tuntuu uskomattomalta"

Oikeuskanslerin päätöksen entisen pääministerin Matti Vanhasen jääviydestä Hölttä kertoo ottaneensa vastaan hieman häkeltyneenä.

- Tuntuu uskomattomalta lukea sellaista uutista, joka on lähtenyt ihan rivikansalaisesta liikkeelle.

- Tämä antaa toivoa siitä, että elämme oikeusvaltiossa. Varmasti huono päivä Vanhaselle, mutta hyvä muistutus kaikille päättäjille.

Prosessin kestäessä ja kestäessä, ja pääministerin erotessa tehtävissään siinä välissä, hän alkoi aavistella, että kantelulla saattaisi olla seurauksia pääministerille.

- Vaalirahakohu ylipäänsä on merkki siitä, että poliitikot ovat vieraantuneet kansalaisista. Asioita ei pidä tehdä vain siksi, että ne ovat maan tapa tai että niin on aikaisemminkin tehty.

Heikki Hölttä on ollut Vihreiden kunnallisvaaliehdokkaana Turussa ja osallistuu paikallispolitiikkaan joukkoliikennelautakunnan varajäsenenä.

Heikki Hölttä teki kantelun pääministeri Matti vanhasesta oikeuskanslerille syksyllä 2009.

Hänen lisäkseen kantelun teki pohjoiskarjalalainen nainen, joka ei kuitenkaan halua kertoa kantelun tekemisestä tarkemmin julkisuudessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.