Mainos

Vanhanen: Ylellä enintään kaksi tuntia aikaa todistaa väitteensä

Pääministeri Matti Vanhanen vaatii Yleä todistamaan häntä koskevat tietonsa tunnin tai enintään kahden sisällä. Vanhasen mielestä yleisen edun kannalta ei ole hyväksi, että pääministerille esitetään syytöksiä eikä hän voi puolustautua.

Vanhanen ei aio haastaa Yleä oikeuteen, vaan pitää väitettä rakennustarvikkeista poliittisena kysymyksenä. Hän sanoo pystyvänsä aika lailla jäljittämään, millaista rakennustarviketta on milloinkin tarvinnut ja mistä on ne saanut.

Vanhanen perusteli tiedotustilaisuudessa kertomaansa hyllylautojen ostoa valtakunnalliselta rakennusliikkeeltä sillä, että hän tarvitsi tietynlaista koivulautaa, jota ei mistään muualta tuntunut löytyvän.

Ylen Silminnäkijä-ohjelman mukaan rakennusliike olisi maksanut pääministeri Vanhasen Nurmijärvelle rakentaman talon kuluja.

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen sanoo yhä luottavansa Vanhaseen. Pääministeri selvitti tilannetta muulle hallitukselle ennen eduskunnan istuntoa. Hallitus kävi samalla läpi huomenna annettavaa vaalirahoitusta koskevaa tiedonantoa.

Vanhanen asetti Ylelle aikarajan

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.