Vanhanen: Vuotos ei toteudu ilman vesilain muutosta

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) ei usko, että Vuotoksen allasta voitaisiin rakentaa ilman vesilain muutosta. Helsingin Sanomat kirjoitti Elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen (kesk.) kertoneen erillislaista, jolla Vuotos voitaisiin rakentaa.

Hallitusneuvotteluissa sovittiin, että vesilain muuttamisesityksestä voidaan sopia vain yksimielisellä hallituksen esityksellä. Vanhasen mukaan silloin tuli selväksi, että tällä kirjauksella tarkoitettiin juuri Vuotosta.

Pekkarinen sanoi tuovansa Vuotoksen altaan rakentamisen ministeriryhmälle kevään aikana ilmasto- ja energiastrategian yhteydessä. Vanhanen sanoo, että olisi outoa, jos esittelevä ministeri ei kirjaisi strategiaan kaikkia energiamuotoja. Hallituksen tehtävänä sitten on päättää, mitä energiamuotoja voidaan karsia.

Vanhanen muistutti, että allaskysymys ei ole ainoa vaikea asia. Keskustelua käydään varmasti myös esimerkiksi tuuli- ja jäte-energiasta. Tärkeää hänen mielestään on, että strategiassa ovat kaikki mahdolliset teholuvut esillä.

Vanhanen on vesirakentamisen kannattaja. Hän ei kuitenkaan vieläkään ottanut suoraa kantaa itse allaskysymykseen. Pekkarinen sen sijaan on viime kuukaudet ajanut ahnaasti Vuotoksen altaan rakentamista.

Vanhanen huomautti myös EU:n tavoitteesta nostaa uusiutuvan energian osuus 20 prosenttiin energiankulutuksesta vuoteen 2020 mennessä. Hän korosti, että tämän toteuttaminen on työn ja tuskan takana.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat