Mainos

Vanhanen: Virtaa piisaa!

Tiedotustilaisuutensa hetki sitten päättänyt pääministeri Matti Vanhanen tyrmää epäilyt, että hän luopuisi puolueensa puheenjohtajan tehtävistä uupumisen takia.

- En todellakaan ole uupunut, virtaa piisaa, pääministeri sanoi topakasti tiedotustilaisuudessaan.

Vanhanen sanoo olevansa valmis mielenkiintoisiin tehtäviin jatkossakin. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi ministerin tehtäviä seuraavassa hallituksessa. Presidenttiehdokkaaksi hän ei sen sijaan aio enää lähteä. Myöskään Kelan johtajuuteen hän ei ottanut kantaa.

Vanhanen ilmoitti tiedotustilaisuudessaan aiempaa suoremmin, että hän on valmis luovuttamaan pääministerin tehtävät puolueen uudelle puheenjohtajalle heti puoluekokouksen jälkeen kesäkuussa. Hän kuitenkin korosti, että päätös on uuden puheenjohtajan vastuulla.

Vanhanen vaikeni terveysongelmiensa yksityiskohdista

Pääministeri Vanhanen ei kertonut tiedotustilaisuudessaan juuri mitään lisätietoa häntä vaivaavasta jalkaongelmasta. Juuri jalkoihin liittyvät terveysongelmat ovat Vanhasen mukaan yksi syistä, miksi hän ei pyri jatkoon keskustan puheenjohtajana.

Vanhanen kertoi, että hänen molempiin jalkoihinsa on tarkoitus tehdä ensi syksyn alkupuolella operaatio, josta toipuminen vie oman aikansa. Pääministerin tehtävästä taas ei voi olla pitkään pois, hän kertoi.

Akuutista sairaudesta ei kuitenkaan ole kysymys, eikä Vanhasen mukaan myöskään sellaisesta vaivasta, joka vaikuttaisi ajattelutapaan tai kykyyn toimia. Julkisuudessa on arveltu, että hän sairastaisi nivelrikkoa.

- En lähde tarkemmin sen (sairauden) taustoja ja anatomiaa selvittämään, se liittyy yksityisyyden piiriin. Haluan toipua rauhassa ilman, että joka kulman takana mikrofoni työnnetään nieluun, hän sanoi.

Jalkavaiva on tullut Vanhasen mukaan hänelle asteittain.

- Ensimmäisen kerran kävin kuvauksissa keväällä 2008. Olin havainnut, että kaikki ei ole kunnossa ja joku syy täytyy löytää. Haluan hoitaa asian lähimmässä tulevaisuudessa, enkä lykätä eteenpäin. Oma vakaa uskoni on, että se on hoidettavissa; lääkäri on esitellyt erilaisia leikkausmenetelmiä.

Vanhanen korostaa kertoneensa aiemmin julkisuuteen sellaisista sairauksista, jotka ovat vaikuttaneet suoraan hänen toimintakykyynsä pääministerinä: veritulpasta vuonna 2004 ja virtsakivistä vuonna 2007.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.