Vanhanen vihaisena Ylelle: Selittäkää

Pääministeri Matti Vanhanen pyysi juuri pitämänsä tiedotustilaisuuden aluksi Yleisradion edustajia tarkentamaan väitettään, jonka mukaan Vanhanen on saanut talonrakentamiseen ilmaisia tarvikkeita nimeltä mainitsemattomalta rakennusliikkeeltä. Aluksi Vanhanen sanoi lyhyesti pitävänsä Ylen eilistä ohjelmaa tarkoitushakuisena.

Sitten Vanhanen pyysi Yleisradiota antamaan lisäselvityksen väitteilleen.

- Nyt toivon, että Yleisradio yleisen edun vuoksi kertoo täsmällisesti, mistä tässä väitteessä on kysymys. En ole ollut sopimassa rakennuslaskujen maksamatta jättämisestä enkä ole ollut kytkemässä omaa yksityistä rakennusprojektiani Nuorisosäätiön asioihin, sanoi Vanhanen.

- Annan puheenvuoron TV2:n toimittajalle, siirsi Vanhanen pallon Ylelle.

Kun kukaan ei ilmoittautunut puhumaan, Vanhanen ihmetteli painokkain äänensävyin Yleisradion toimintaa.

Kun puhujaa ei löytynyt, Vanhasen ääni alkoi hienoisesti kohota.

- Ei voi olla niin, että pääministeriä kohtaan esitetään väite, joka johtaa keskusrikospoliisin tutkintaan, jos ei olla täällä esittämässä argumentteja.

- Ellei Yleisradio pysty täsmällisemmin kertomaan väitettään, niin tämä jää keskusrikospoliisin selvitettäväksi.

- Jään yleisen edun nimissä odottamaan, että Yleisradio tuo paperin pöytään, ja katsotaan sitten mistä on kysymys, kiitos, sanoi Vanhanen, nousi ja käveli pois.

Ylen Silminnäkijä-ohjelma väitti eilen pääministeri Matti Vanhasen saaneen Nurmijärvelle rakentamaansa taloon rakennustarvikkeita nimeltä mainitsemattoman rakennusliikkeen maksamana.

Ohjelman käyttämän nimettömän lähteen mukaan sama rakennusliike on urakoinut Nuorisosäätiölle kerrostaloja.

Katso pääministeri Matti Vanhasen tiedotustilaisuus MTV3 Katsomosta.

Lue myös:

    Uusimmat