Mainos

Vanhanen vetoaa suomalaisten työpaikkojen puolesta

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) vetoaa voimakkaasti kansalaisiin ja yrityksiin suomalaisen työn puolustamiseksi. Hän korostaa julkisuuteen antamassaan perinteisessä pääministerin uudenvuodentervehdyksessä, että kaksi kolmasosaa työpaikoistamme syntyy kotimarkkinoiden kysynnästä. Suomalaiset voivat vaikuttaa tilanteeseen tekemällä järkeviä ja tarpeellisia hankintoja sekä käyttämällä palveluja, kun se on tarpeen.

Vanhanen myöntää, että tämä on poikkeuksellinen vetoomus pääministeriltä. Kuitenkin nyt voimme hänen mielestään terveellä itsetunnolla ennaltaehkäistä paljon taantuman kielteisimpiä seurauksia.

- Normaali kotimainen kuluttaminen ja investointisuunnitelmien laatiminen ovat tärkein kotitalouksien ja yritysten panos yhteisessä haasteessamme, hän tiivistää.

Vanhanen muistuttaa, että me käymme uuteen vuoteen tietämättä, miten maailman talous kehittyy. Maailma ei ole nykyaikaisen talouden oloissa kokenut vastaavaa, ja useiden hyvien vuosien jälkeen edessä ovat vaikeammat ajat.

- Mutta me olemme aina selvinneet - paljon vaikeammistakin tilanteista. Nyt tarvitaan kuitenkin poikkeuksellisen vahvaa yhteistyötä valtion, kuntien, elinkeinoelämän, työntekijöiden ja työnantajien kanssa, hän tähdentää.

Yhteisvastuu korostuu

Vanhanen toistaa, että uhka Suomen talouteen tulee nyt ulkoa. Näin ollen vaikutusvaltamme on rajallinen siihen, miten kansainvälisen talouden kriisi vaikuttaa meihin. Kuitenkin on olemassa vastakeinoja, ja ne pitää hänen mielestään käyttää viisaasti. Yhteistyötä on harjoitettava niin kansainvälisesti kuin kotimaassakin.

Samaten Vanhasen mielestä nyt korostuu myös yhteisvastuu. Yhteiskunnan heikompiosaiset ovat useimmiten kärsijöinä heikoimpina aikoina.

Hallitus valmistelee talvella seuraavan elvytyspaketin. Vanhasen mielestä lähiajan elvytystoiminnan rinnalla on jo syytä varmistaa myös tulevaisuutta.

- Palkkamaltti seuraavalla työmarkkinakierroksella, panostaminen osaamiseen ja tutkimus- ja kehittämisyhteistyöhön sekä kasvua tukevat investoinnit ovat tärkeitä tulevaisuuteen varmistajia, hän opastaa.

Ylipäänsä Vanhasen mielestä meidän on toimittava siten, että olisimme mahdollisimman hyvässä iskussa, kun kansainvälinen talous piristyy uudelleen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.