Mainos

Vanhanen: Veroalennukset toteutuvat

Pääministerin mukaan tuloverotusta kevennetään, mutta taso ja aikataulu riippuvat suhdanteista ja palkkakehityksestä. Vanhanen kertoo, että Paavo Väyrynen oli kakkosvaihtoehto ulkomaankauppaministeriksi.

Pääministeri Matti Vanhasen mukaan hallitusohjelmaan kirjattujen tuloveron alennusten aikataulu on vielä avoin. Vanhanen kuitenkin korostaa hallituksensa toteuttavan lupaamansa veroalennukset.

Taloussanomissa Vanhanen sanoi, että veronkevennykset eivät ole itsestäänselvyys. Hän täsmensi MTV3:n Huomenta Suomessa, että tuloverotusta kevennetään, mutta taso ja aikataulu riippuvat palkkakehityksestä ja suhdanteista.

- Jos tulee korkeat palkankorotukset ja jos korkeasuhdanne jatkuu, niin silloin ei kannata ruokkia enää veronkevennyksillä. Tälle kaudelle on aiottu lisäksi todennäköisesti kaksi tuloratkaisua. Aikataulu ja taso riippuvat näistä tekijöistä, Vanhanen linjasi.

Vanhasen mukaan hallitus aikoo kutsua työmarkkinajärjestöt mahdollisesti jo ensi viikolla keskustelemaan tulopoliittisesta ratkaisusta. Vanhanen toivoo tupoon myös tasa-arvoa lisääviä elementtejä.

Väyrynen kakkosehdokas

Pääministeri Matti Vanhasen mukaan Paavo Väyrynen oli alunperin kakkosehdokas ulkomaankauppaministeriksi. Ensisijaisesti tehtävään kaavailtiin Paula Lehtomäkeä.

- Voin avoimesti sanoa, että meillä oli oikeastaan ykkösvaihtoehto ulkoministeriöön Paula Lehtomäki, mutta tässä viimeisten parin viikon aikana tuli itsellenikin tieto, että hänellä on onnellisempi uutinen tiedossa. Väyrynen oli selkeä kakkosvaihtoehto, Vanhanen sanoi MTV3:n Huomenta Suomessa.

Lehtomäki ei voinut tulevan äitiysloman takia ottaa ulkomaankauppaministerin tehtävää vastaan. Hänestä tulee ympäristöministeri.

Presidentti Tarja Halonen nimittää uuden hallituksen huomenna.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.