Mainos

Vanhanen: Venäjän sotilasvoimat ei ole uhka

Pääministeri Vanhanen rauhoittelee suomalaisia, että sotilasvoiman kasvattaminen Venäjällä ei uhkaa Suomea. Vanhasen mukaan Nato-jäsenyyden kiirehtiminen ei ole oikea tapa vastata Venäjän ärhentelyyn.

Venäjä panostaa sotilaallisesti Suomen lähialueille ja ärhentelee surutta EU:lle, Yhdysvalloille ja Natolle. Ruotsin armeija ilmaisi tällä viikolla huolensa Venäjän asevarustelusta, Suomessa on oltu vaitonaisia.

Seinäjoelta, Keskustapuolueen vaalikiertueelta tavoitettu pääministeri Matti Vanhanen rauhoittelee suomalaisia ja vakuuttaa poliittisen johdon tarkkailevan tilannetta. Maan ulko- ja turvallisuuspoliittista linjaa tarkistetaan Vanhasen mukaan suhteessa naapuriin heti jos tilanne pahenee.

- Ei pidä säikähtää kaikkea mitä sieltä kuuluu. Me seuraamme sitä mitä ympäristössä tapahtuu ja ympäristön kehitys vaikuttaa meidän turvallisuuspoliittisiin ratkaisuihimme omalla tavallamme. Me otamme huomioon oman ympäristömme ja kehitämme omaa puolustustamme siitä lähtökohdasta käsin, Vanhanen sanoo.

Nato-jäsenyyden kiirehtiminen ei pääministerin mukaan ole järkevä tapa vastata Venäjän uhitteluun ja asevoiman kasvattamiseen.

- Auttaisiko se meitä, että me lisäisimme sitä vastakkainasettelua, että jos riskinä on se, että Venäjän ja Naton välillä syntyy vastakkainasettelua niin miten me omaa tilannettamme parantaisimme sillä, että me menisimme tuota vastakkainasettelua vielä entisestään lisäämään, Vanhanen pohtii.

Pääministerin mukaan ulko- ja turvallisuuspoliittinen keskustelu on Suomessa vaimeaa, koska muut asiakysymykset kiinnostavat äänestäjiä enemmän.

- Ihmiset ovat kiinnostuneita vaaleissa aivan eri kysymyksistä eli jollakin tapaa tämä tiedotusvälineiden esityslista ja kansalaisten esityslista ovat aika kaukana toisistaan. Ja minä yritän noudattaa sitä listaa, jota kansalaisetkin pitävät esillä näissä vaaleissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.