Mainos

Vanhanen vastasi energiateollisuuden ilmastokritiikkiin

Arvostelun sijaan pääministeri Matti Vanhanen olisi mieluummin ottanut energiateollisuudelta vastaan uusia ideoita päästöleikkauksista.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) ihmettelee tapaa, jolla energiateollisuus on arvostellut Suomen hallituksen kantaa EU:n uusiin päästötavoitteisiin.

Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Juha Naukkarinen oudoksui juuri ratkaisevan EU-päätöksen alla, että Suomen hallitus näytti muuttaneen linjaansa siinä, pitäisikö EU:n sitoutua tavoitteeseen lisätä uusiutuvien energialähteiden osuutta 20 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä.

Naukkarisen mielestä sitova tavoite tulisi kalliiksi suomalaisille ja hän kyseli, ovatko päättäjät valmiit kertomaan tämän avoimesti kansalaisille ennen vaaleja.

Vanhanen vastasi nettipäiväkirjassaan, että hän itse on enemmän huolissaan siitä, ettei energiateollisuudelta ole tullut kootusti ajatuksia siitä, miten kasvihuonepäästöjen kunnianhimoinen alentaminen meillä toteutetaan.

- Jokainen katsoo vain omaa bisnestään, Vanhanen kirjoitti.

Vanhanen ihmettelee myös eduskunnan puhemiehen Paavo Lipposen (sd.) lehtikirjoitusta, jossa tämä oli syyttänyt pääministeriä "hössötyksestä" ilmastosopimuksen ja uusiutuvien energialähteiden kanssa.

- Luulen, että puhemiehelle olisi ollut tuskaa olla kaksi päivää mukana huippukokouksessa huomaamassa, kuinka kaikki muutkin Euroopan johtajat osallistuivat vakavissaan tähän hössötykseen, Vanhanen pohdiskeli EU-kokouksen jälkitunnelmissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.