Mainos

Vanhanen: Valtio ei ole passiivinen Kemijärven tilanteen hoidossa

Vanhanen ei ottanut kantaa siihen, tuleeko Kemijärvellä jatkaa sellunkeittoa.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) kiistää, että valtio olisi passiivinen Kemijärven tilanteen hoitamisessa. Hän korosti tänään, että kaikissa vastaavissa tilanteissa valtion nopeilla toimilla on löydetty uusia työpaikkoja.

Stora Enson tehtaita Kemijärvellä ja Haminassa uhkaa lopettaminen. Jotkut ovat syyttäneet valtiota passiivisuudesta, ja valtiota on vaadittu yhtenä omistajana vaikuttamaan yhtiön päätöksiin.

Vanhanen muistutti, että Kuusankosken Voikkaalla 600:sta työttömäksi jääneestä 400 on jo löytänyt töitä. Hän tosin myönsi, että Kemijärvi on huomattavasti vaikeampi tapaus.

Vanhanen korosti toimittajatapaamisessa jälleen kerran, että valtio on aktiivinen elinkeinopolitiikassa. Omistajana se toimii kuitenkin pörssimaailman pelisääntöjen mukaan. Tämä siis tarkoittaa sitä, että valtio ei puutu itse yhtiön asioihin.

- Olemme luomassa sellaisia myönteisiä edellytyksiä elinkeinoelämälle, että Suomessa voidaan teollista toimintaa harjoittaa, ja nämä elinkeinopoliittiset toimet ovat niitä, joissa hallitus voi työskennellä, hän perusteli.

Kyse on hänen mukaansa siitä, mitä voidaan Suomessa tehdä puun saannin lisäämiseksi.

Vanhanen ei ottanut kantaa siihen, tuleeko Kemijärvellä jatkaa sellunkeittoa. Hän tyytyi vain sanomaan, että kyse on Stora Enson asioista. Hän muistutti valtion rakennemuutosrahoista, joilla voidaan voidaan vaikuttaa tilanteeseen.

Viime päivinä on puhuttu myös biopolttoainetehtaan rakentamisesta Kemijärvelle. Vanhanen ei asiaa tuntenut. Hän oli kysynyt asiasta työ- ja elinkeinoministeriöstä, eikä sielläkään sitä hänen mukaansa tunnettu.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.