Mainos

Vanhanen valittu puoluejohtajaksi

Pääministeri Matti Vanhanen on valittu keskustan puoluejohtajaksi. Keskusta sai myös kaksi uutta varapuheenjohtajaa.

Pääministeri Matti Vanhanen on valittu odotetusti yksimielisesti keskustan puheenjohtajaksi Helsingissä. Vanhasella ei ollut vastaehdokkaita Keskustan ylimääräisessä puoluekokouksessa tehdyssä valinnassa.

Kahdelle vapautuneelle varapuheenjohtajan paikalle oli kymmenen ehdokasta. Valituiksi tulivat kansanedustajat Mari Kiviniemi ja Antti Rantakangas. Kiviniemi on kotoisin Jalasjärveltä Etelä-Pohjanmaalta ja Rantakangas Pulkkilasta Pohjois-Pohjanmaalta. Ulkomaankauppaministeri Paula Lehtomäki jatkaa kolmantena varapuheenjohtajana. Hänen paikkansa ei ollut katkolla.

Vanhasen keskusta hakee yhteistyötä

Valintansa jälkeen Vanhanen kiitti puoluejohtajan tehtävästä eronnutta Anneli Jäätteenmäkeä ja oli valmis takaamaan, että "Annelilla tulee olemaan vahva rooli puolueessa ja Suomessa".

-Keskusta ei olisi suurin puolue ja pääministeripuolue ilman Annelia. Vanhanen ihasteli myös tapaa, jolla Jäätteenmäki on selvinnyt "häränsilmästään". Hän sanoi, ettei muista vastaavaa poliittisesta historiasta.

Matti Vanhanen vannoi linjapuheessaan yhteistyön nimeen vastakkainasettelun sijasta. Vanhanen sanoi, että keskustan on hankittava sellainen kannatus ja sellaiset yhteistyösuhteet, joiden turvin puolue voi olla vastaamassa maan asioista seuraavillakin vaalikausilla.

Vanhanen on keskustan puolueväelle vanha tuttu useista tehtävistä jo nuorisojärjestön ajoista lähtien. Keskustan varapuheenjohtajana Vanhanen on ollut vuodesta 2000 ja kansanedustajana vuodesta 1991.

Pääministeriksi hän nousi yllättäen viime kesäkuussa, kun Anneli Jäätteenmäki joutui eroamaan tehtävästä Irak-jupakan vuoksi.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 05.10.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.